Home » Waarom kiezen voor hout?

Waarom kiezen voor hout?

Hout is niet meer weg te denken uit onze interieurs! Het is ook eigenlijk nooit weggeweest. Maar waarom zou je voor hout kiezen in jouw interieur? Hout heeft namelijk vele voordelen.

Hout is heel veilig

Misschien zou je dat niet meteen verwachten, maar hout heeft een relatief laag gewicht en is toch nog heel sterk. Door de verkoling van het materiaal is hout ook nog eens brandvertragend. Ook heeft het een warmtegeleidend vermogen. Bij brand komen er nauwelijks schadelijke stoffen vrij van bijvoorbeeld houten kozijnen en muren.

Hout is een natuurproduct

Hout heeft een fijne warme uitstraling in jouw interieur. Daarnaast is hout natuurlijk voor zowel binnen als buiten geschikt waardoor er ook mooie verbindingen kunnen ontstaan. Daarbij kan je hout in verschillende tinten maken of verkrijgen.

Rustiek Eiken vloer donker
Duoplank in verschillende houtsoorten

Hout is duurzaam & milieuvriendelijk

Hout gaat lang mee, als je het op de juiste manier verzorgt. En wanneer hout wordt gebruikt uit goed beheerde bossen, kunnen deze bossen voorzien in een onuitputtelijke grondstofbron. Daarbij is voor de productie van hout geen hoge hoeveelheid energie nodig, waardoor het milieuvriendelijk is.

Hout is onderhoudsvriendleijk

Hout heeft geen intensief onderhoud nodig. Eigenlijk bijna niet! Alleen goed stofzuigen, afstoffen of bij beschadiging licht op te schuren en opnieuw te verven of te lakken.

Wil je zelf een houten vloer gaan leggen?

Ben je van plan om zelf een een houten vloer te leggen. Dat kan natuurlijk. Wij bieden een handig doe-het-zelf-pakket. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom.

De mooiste houten vloeren in Zwolle
Showroom Parketwerk Hattem

Houtsoorten bij parketwerk

Meer dan alleen eiken

U wilt eens wat anders dan eiken? Wij kunnen onze houten vloeren in diverse houtsoorten leveren.

Alle houtsoorten

Parket schuren

Nieuwe uitstraling met dezelfde vloer

Niet direct een nieuwe vloer nodig? Laat de vloer schuren en behandelen. En geef je vloer een geheel nieuwe uitstraling.

Vloer laten schuren

IMG_7788

Vloerrenovatie houten vloer

Reparatie van beschadigde (parket)vloeren

Heeft u brand of lekkage gehad? Ook een beschadigde vloer is zo weer de oude.

Meer informatie