Waarom kiezen voor hout?

Hout is niet meer weg te denken uit onze interieurs! Het is ook eigenlijk nooit weggeweest. Maar waarom zou je voor hout kiezen in jouw interieur? Hout heeft namelijk vele voordelen.

Hout is heel veilig

Misschien zou je dat niet meteen verwachten, maar hout heeft een relatief laag gewicht en is toch nog heel sterk. Door de verkoling van het materiaal is hout ook nog eens brandvertragend. Ook heeft het een warmtegeleidend vermogen. Bij brand komen er nauwelijks schadelijke stoffen vrij van bijvoorbeeld houten kozijnen en muren.

Hout is een natuurproduct

Hout heeft een fijne warme uitstraling in jouw interieur. Daarnaast is hout natuurlijk voor zowel binnen als buiten geschikt waardoor er ook mooie verbindingen kunnen ontstaan. Daarbij kan je hout in verschillende tinten maken of verkrijgen.

Rustiek Eiken vloer donker
Duoplank in verschillende houtsoorten

Hout is duurzaam & milieuvriendelijk

Hout gaat lang mee, als je het op de juiste manier verzorgt. En wanneer hout wordt gebruikt uit goed beheerde bossen, kunnen deze bossen voorzien in een onuitputtelijke grondstofbron. Daarbij is voor de productie van hout geen hoge hoeveelheid energie nodig, waardoor het milieuvriendelijk is.

Hout is onderhoudsvriendleijk

Hout heeft geen intensief onderhoud nodig. Eigenlijk bijna niet! Alleen goed stofzuigen, afstoffen of bij beschadiging licht op te schuren en opnieuw te verven of te lakken.

Heeft u nog vragen? Bel ons op: