Waarom kiezen voor een houten vloer?

Houten vloeren of parketvloeren hebben verschillende voordelen. Een houten vloer is tijdloos en een goede basis voor het interieur. De vloer als basis geeft sfeer in de ruimte. Naast het feit dat een houten vloer ontzettend mooi is heeft het ook praktische voordelen.

De voordelen van een houten vloer

Een houten vloer is duurzaam

Een massief houten vloer koop je voor je leven en gaat dus jaren mee. Vertoont de vloer slijtage plekken of ben je de kleur van de vloer zat? Geen probleem. Omdat je de vloer weer eenvoudig kunt laten schuren en behandelen, geef je de vloer weer een geheel nieuwe en frisse uitstraling. Zelfs een nieuwe kleur is mogelijk.

Beschadigingen en oneffenheden zijn goed te herstellen. Helpt schuren niet? Dan is het met een vloerrenovatie zelfs mogelijk om de vloer er als nieuw uit te laten zien.

Met diverse afwerkingen, zoals lakken, oliën of verven pas je iedere houten vloer makkelijk aan aan de trends van deze tijd. Het is een investering om jaren lang plezier van te hebben.

Een houten vloer is gemakkelijk in onderhoud

Houten vloeren zijn makkelijk om schoon te maken en te onderhouden. Bij een eiken vloer is grondig stofzuigen geen enkel probleem en hierdoor is het ook veel hygiënischer dan bijvoorbeeld tapijt. Het is natuurlijk wel belangrijk de vloer goed te onderhouden, om slijtage te voorkomen. Hout kan gevoelig zijn voor vocht, je moet dus wel letten op de luchtvochtigheid in de ruimte.

Een houten vloeren zijn eco-vriendelijk

Houten vloeren zijn eco-vriendelijker dan bijvoorbeeld een tapijten vloer, doordat het een natuurlijk materiaal is. Tapijt is vaak gemaakt van synthetische materialen, waarbij het productieproces ook veel intensiever en meer milieubelastend is. Daarbij is een houten vloer beter schoon te houden en natuurlijker.

Een houten vloeren zijn mooi en tijdloos

Een houten vloer heeft naast deze voordelen natuurlijk ook nog het voordeel dat een houten vloer uniek is en gewoon heel mooi. Deze vloeren passen eigenlijk in elk interieur en is tijdloos!

De mooiste houten vloeren in Zwolle

Ga jij voor een houten vloer?

Heb je nog vragen? Of twijfel je nog steeds over je keuze? Neem vrijblijvend contact op via: info@parketwerk.nl of bel: (038) 20 22 457

Je kunt ook langskomen in onze showroom.