Vloerverwarming onder een houten vloer: een duurzame en comfortabele keuze

Als je op zoek bent naar een duurzame en comfortabele manier om je huis te verwarmen, dan is vloerverwarming wellicht de juiste keuze voor jou. In deze blog leggen we uit wat vloerverwarming onder een houten vloer precies inhoudt en hoe Parketwerk Hattem je hierbij kan helpen.

Hoe werkt vloerverwarming onder een houten vloer?

Vloerverwarming is een systeem waarbij leidingen in de vloer zijn geïnstalleerd om warm water te laten circuleren. Hierdoor wordt de vloer verwarmd en wordt de warmte gelijkmatig door de kamer verspreid. Dit systeem biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen, zoals radiatoren. Zo is vloerverwarming energiezuiniger en biedt het meer comfort doordat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Hoe wordt vloerverwarming onder een houten vloer geïnstalleerd?

Installeren van vloerverwarming onder een echte houten vloer is een specialistische klus die het beste kan worden uitgevoerd door een ervaren professional. Bij Parketwerk Hattem hebben we de nodige expertise in huis om deze klus tot in de puntjes te verzorgen.

Met een speciale stofarme vloerfreesmachine worden de sleuven in een slakkenhuispatroon geslepen in de bestaande afwerklaag. Dit zorgt voor de best mogelijke verdeling van de warmte in de vloer. Omdat we gebruik maken van de bestaande vloer, heb je geen verdere sloopkosten en/of kosten voor de nieuwe dekvloer. Ook hoef je geen rekening te houden met droogtijden en extra vocht in de woning. 

Vervolgens kan de houten vloer worden gelegd. Het is hierbij belangrijk om te kiezen voor een houten vloer die geschikt is voor vloerverwarming. Bij Parketwerk Hattem hebben we een ruim assortiment aan houten vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming onder je houten vloer? 

Vloerverwarming onder een echte houten vloer biedt vele voordelen. Zo is het +/- 20% energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen, omdat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en er minder warmte nodig is om de kamer op temperatuur te houden. 

Vloerverwarming zorgt voor een constante temperatuur doordat de warmte uit de grond komt (en warmte stijgt omhoog), ontstaat er een egale verdeling van de temperatuur. 

En het is onzichtbaar! Radiatoren kunnen een doorn in het oog zijn. Door te kiezen voor vloerverwarming kan je deze radiatoren achterwege laten. 

Wil je meer weten over onze vloerverwarmingsdienst? Lees hier verder.

www.parketwerk.com

Heeft u nog vragen? Bel ons op: