Parketvloeren

Alle informatie

Klassieke houten visgraat vloer

Tapis stroken

De meest traditionele parketvloer. Tapis betekent op zijn Frans gezegd tapijt. Niet voor niets, want het hout, ongeacht welke houtsoort, wordt als laag van 6 of 9 mm en 71 mm breed (ook leverbaar als 90 en 120 mm) als een soort ´houttapijt´ koud tegen elkaar gespijkerd en verlijmd op een tussen vloer van spaanplaat of mozaïek.

Doordat we het tapis maken uit massief hout kan het meerdere malen worden geschuurd en kan het een levensduur van wel 100 jaar halen. De tussenvloer wordt verlijmd op bestaande zandcement, beton of anhydrietvloer of kan worden geschroefd op een houten of fermacell ondervloer. Het voordeel hiervan is dat de vloer ontzettend stil is.

Al vanaf € 37,50 per vierkante meter! 

Bourgogne parketvloer

Er wordt over bourgogne gesproken als de plank breder is dan 12 cm. Is de plank dunner dan noemen we het Tapis. Bij bourgogne produceren we planken met een dikte van 9mm en een breedte tot wel 260 mm. De dikte van 9mm is ook zeker nodig om schotelen in het midden van de plank te voorkomen. Tapis en Bourgogne vloeren worden vol verlijmd en geschoten met koploze nieten zodat je deze zo min mogelijk ziet. Het voordeel van het leggen van Bourgogne is dat het vol verlijmd en gespijkerd is waardoor de werking minder is dan bij een zwevende constructie. Hierdoor kan het strak gezaagd worden wat maakt dat het nauwelijks kraakt.


Ook kunnen we de planken produceren met een velling kant en zonder velling zodat deze ‘koud’ tegen elkaar worden gelegd. Uiteindelijk hebben we vele verschillende soorten afwerkingen, zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de vloer verouderd en ruig te laten leggen, maar ook strak en vlak geschuurd. Hierin kunnen na een bezoek in onze showroom precies afstellen wat u in uw woning, publieke of commerciële ruimte wilt.


Al vanaf € 47,00 per vierkante meter! 

Duoplank stroken eiken houten vloer

''Een vloer van parketwerk gaat een leven lang mee.''

Houten vloer laten leggen

Visgraat parketvloer

Visgraat is een traditionele legmethode die honderden jaren gelden al erg populair was in met name herenhuizen. Deze legmethode is even uit het zicht verdwenen maar kan hedendaags als een van de populairste legmethodes worden beschouwd. Met een visgraat vloer geeft u uw woning een chique en tegelijkertijd moderne uitstraling waardoor het geschikt is voor vrijwel iedere woning. Visgraat is een echte sfeermaker die veel met een ruimte kan doen, dit komt mede doordat het in allerlei verschillende lengtes en breedtes gelegd kan worden. Ook kan de visgraat vloer in iedere gewenste stijl afgewerkt worden, zo kan er gekozen worden voor een moderne strakke vloer of juist een verouderde look.

Een visgraat vloer bestaat uit kleine plankjes die in een hoek van 90 graden als punt tegen elkaar worden gelegd, dit vereist echt vakmanschap. Een visgraat vloer kan door ons zowel met als zonder band en/of bies worden gelegd. Wij helpen u graag met ons deskundig advies om uw vloer met de juiste afmetingen en afwerking samen te stellen. Zo kunt u een offerte opvragen op de onderstaande link of een afspraak maken bij ons in de showroom.

Kan in combinatie met vloerverwarming!

Al vanaf € 39,45 per vierkante meter!

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is het broertje van de visgraat vloer. De twee legpatronen lijken redelijk veel op elkaar maar er zit daadwerkelijk verschil in. Het verschil is namelijk dat de Hongaarse punt bestaat uit linker en rechter delen en worden onder een hoek van 60 graden gelegd en sluiten aan de bovenzijde aan waardoor er een ‘sergeant streep’ ontstaat. Hierdoor ontstaat er een strakkere en rustigere uitstraling dan bij een visgraat vloer. Het is uiteindelijk maar net wat je voorkeur is en in wat voor ruimte het wordt toegepast.

Net als onze visgraat vloeren kan ook de Hongaarse punt hartstikke goed op vloerverwarming worden gelegd. In onze schaverij produceren we massieve delen met een dikte van 6.3 of 9mm deze delen worden vol verlijmd en geschoten op een eiken mozaiken ondervloer van 8mm met een Rc (m².K/W) van 0,113. Ook produceren we visgraat en hongaarse punt vloeren in de vorm van een duoplank, dus een onderlaag van berkenmultiplex en een toplaag van eiken of een van onze andere houtsoorten. We hebben vloeren met een dikte van 12 mm (9mm plex + 3mm toplaag) en 16 mm (12 mm plex + 4 mm toplaag) met een Rc (m².K/W) van 0,11.

De prijs van een Hongaarse punt is uiteindelijk afhankelijk van verschillende factoren. Om de hout sortering dus de hoeveelheid en grote van de knoesten per vierkante meter en het leggen van de ambachtelijke vorm. Ook speelt de afwerking een grote rol, de vloer kan bijvoorbeeld worden gerookt, verouderd, vergrijst, gebleekt, vlak geschuurd, ruig gelegd en de keuze qua plinten waar we ook meer dan 50 verschillende afmetingen in hebben. Al deze factoren spelen natuurlijk mee om uw droomvloer waar te maken. Samen met u bespreken we dit graag in onze showroom of kunt u een offerte aanvragen met de door u samengestelde specificaties.

Al vanaf € 45,50 per vierkante meter!

Mozaiëk parketvloer

Als u wilt gaan voor een relatief goedkope parketvloer met een lange levensduur is mozaïek een uitermate geschikte keuze. Doordat mozaïek een goed betaalbare parketvloer is zien we deze vorm van leggen vaak terug in grote ruimtes van bijvoorbeeld bedrijfspanden. Uiteraard is deze vloer ook geschikt voor woon- en slaapkamers.

Mozaïek parketvloeren zijn opgebouwd uit houten lamellen van 6 tot 10mm dik?? en worden volgens een bepaald motief (meestal blokpatroon) gerangschikt. Mozaïek matjes worden rechtstreeks verlijmd op een betonnen ondervloer en zijn goed te combineren met vloerverwarming.

Ook een mozaïek vorm kan in verschillende patronen gelegd worden hierbij is het meest voorkomende een blokpatroon maar zijn ook patronen als bijv. visgraat mogelijk. Een specialere vorm van mozaïek is hoogkant of ´hoogkant engels verband´, hierbij worden de lamellen op hun kant geplaatst.

Al vanaf € 25,50 per vierkante meter!

Hoogkant parketvloer

De hoogkant parketvloer bestaat uit matjes die de massieve eiken stroken bij elkaar houdt. Als de constructie vloer helemaal egaal is, wordt het rechtstreeks op de beton-,zandcement- of andydrietvloer verlijmd. Als dit niet het geval is, wordt de vloer door ons eerst geëgaliseerd. Ook met een houten ondervloer kan de massieve hoogkant vloer worden toegepast, wel dient hiervoor eerst een spaanplaat ondervloer te worden geplaatst. Vaak gebruiken we hiervoor spaanplaat met een dikte van 8 tot 15 mm.

Nadat de hoogkant vloer is gelegd wordt het in zijn geheel vlak geschuurd en gestopt met een combinatie van het zaagsel van de geschuurde vloer en voegenkit. Door deze combinatie die we gebruiken zie je absoluut geen kleur verschil tussen de dichtgestopte kiertjes.

Ook is het te leggen als hoogkant Engels verband´, hierbij worden de massieve eiken stroken op hun kant of in half steens verband gelegd. Uiteraard is het verkrijgbaar in verschijnende houtsoorten en in allerlei kwaliteitssorteringen.

Het voordel van een hoogkant vloer is dat het geluidstil is en niet tot nauwelijks werkt. Ook is het perfect voor vloerverwarming is het makkelijk aan te helen en is vrijwel elke afwerking na keuze mogelijk.

Al vanaf € 32,50 per vierkante meter!

Inspiratie nodig?

Bekijk eerdere projecten door ons gelegd!

Kies jij voor kwalitatieve parketvloeren van ons?

Wil jij een parketvloer (laten) leggen en wil je zeker weten dat je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding, waarbij je ook nog eens optimaal gemak hebt als klant? Dan kies je voor ons. Wij nemen de tijd om te luisteren naar jouw wensen en komen graag eerst kijken naar de ruimte om persoonlijke aanbevelingen te kunnen doen. We maken vloeren in opdracht volledig op maat. We zijn gespecialiseerd in oud eigen vloeren in samenwerking met de schaverij. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan vooral eens contact met ons op zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

Een parketvloer is een goede keuze wanneer je een strakke of juist ruigere vloer wilt hebben. Ook kun je kiezen voor tal van verschillende kleuren en uitstralingen wanneer je kiest voor parket. Parketvloeren zijn een van de meest veelzijdige vloeren die er zijn, waarbij de dikte van de plank en de manier van leggen het type parketvloer bepaalt. Dit hoef je niet allemaal te bestuderen. Je kunt gewoon bij ons in de showroom langskomen om de mogelijkheden direct zelf te bekijken. Of je blijft gewoon op onze website hangen, want ook hier hebben we alle voorbeelden online staan voor je. Weet je niet precies wat je wilt en wil je gewoon eens overleggen met ons om te zien wat wij voor je kunnen betekenen? Dat kan ook; wij maken namelijk alle parketvloeren op maat waarbij we al je wensen terug laten komen zodat je altijd parket op maat van ons kunt verwachten.

Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van parketvloeren, wat betekent dat er altijd een mogelijkheid is die bij jouw woning past. Ons parket wordt daarnaast ook veel gebruikt in publieke ruimtes, zoals winkels die klasse uit moeten stralen, net als op recepties van hotels bijvoorbeeld. Dat heeft vooral te maken met de opties die wij bieden. Zo kun je bij ons terecht voor tapis, bourgogne parketvloeren en visgraat of Hongaarse punt parketten.

Heel vreemd is dat overigens niet; omdat wij veel van de vloerdelen compleet zelf maken, vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Dus ook wanneer je een woning hebt met een gebint in het midden van de ruimte of een receptie waarbij om een bepaalde ingebouwde desk gewerkt moet worden. Met onze oplossingen op maat kunnen we je altijd een vloer aanbieden die compleet past bij de ruimte, je wensen én het budget.

Zijn de gebruikelijke parketvloeren geen oplossing voor jou of zoek je een unieke vloer waarbij je alle persoonlijke wensen terug kunt laten komen? Dan kun je ook altijd bij ons terecht. Alle parketvloeren worden op maat uitgezocht en geleverd. Aangezien we deze ook graag voor je leggen, heb je nergens omkijken naar. Uiteraard overleggen we graag met je over de beste tijd, zodat we je niet in de weg lopen. Wel zo prettig wanneer er bijvoorbeeld een parketvloer bij je op het werk gelegd moet worden en jij gewoon door wilt kunnen werken tijdens je normale werktijden.

Ben je zelf handig en heb je de gereedschappen en tijd om de vloer zelf te leggen? Dan kun je op de kosten besparen door zelf aan de slag te gaan. Geen zorgen, ook wanneer je dit kiest, zorgen wij ervoor dat je alles weet voordat je aan de slag gaat. We komen zelfs graag langs om te kijken of de omstandigheden optimaal zijn voor het aanleggen van een parketvloer. Zo meten we bijvoorbeeld de luchtvochtigheid en kijken we even rond zodat we je direct wat tips kunnen geven.

Ook kun je altijd rekenen op advies op maat met een complete handleiding. Ongeacht welke parketvloer je kiest, zorgen we er ook voor dat er direct een geschikte ondervloer geleverd wordt; je hebt daarmee altijd alles in huis om direct aan de slag te gaan wanneer je voor ons kiest. Een prettig idee dus, zeker omdat je altijd eerst bij ons langs kunt komen om te overleggen over de opties die wij bieden en de vloeren die wij zelf maken.

Wanneer je investeert in een nieuwe vloer voor je woning of bedrijfspand, dan wil je graag dat al je wensen terugkomen in de vloer én je wilt niet te veel betalen. Kijk je naar de kosten, dan is het verstandig om te kijken naar de complete prijs van de vloer en deze af te zetten tegen de levensduur. Op die manier krijg je namelijk een correct en eerlijk beeld van de échte kosten. Een goedkope vloer die een jaar of vijf meegaat is namelijk helemaal niet zo goedkoop als deze lijkt.

Onze parketvloeren kunnen decennia meegaan. Bij correct onderhoud kun je er gerust op rekenen dat de vloer niet meer vervangen hoeft te worden tijdens jouw leven. Over dat onderhoud hoef je je overigens ook al geen zorgen te maken; wij zorgen ervoor dat je alle informatie en kennis direct hebt. Mochten er toch onduidelijkheden zijn of heb je onverhoopt toch vragen over het correcte onderhoud, dan kun je altijd contact met ons opnemen zodat we je direct antwoord op maat kunnen geven.

Heeft u nog vragen? Bel ons op: