Parketvloeren

 

Een parketvloer is zeer bepalend voor de sfeer in uw woning. De kleur, het legpatroon en de afmetingen hebben allemaal hun eigen invloed op de uitstraling van de vloer en de ruimte waarin hij gelegd wordt. Bij Parketwerk in Hattem hebben we zelf het proces in de hand. In onze schaverij zetten we al de eerste stappen voor uw nieuwe parketvloer.

We verkopen verschillen soorten parketvloeren, namelijk:

 

Bekijk gerust online of in onze showroom ons aanbod. Als u een keuze heeft gemaakt voor het soort parket, vraagt u een offerte aan of neemt u contact met ons op.

Klassieke houten visgraat vloer

Tapis stroken

Tapis, wat in het Frans ‘tapijt’ betekent, is de meest traditionele parketvloer die er bestaat. De planken hebben allemaal een afmeting van 6 of 9 mm dik en 71 mm breed. We leveren Tapis stroken ook met een breedte van 90 en 120 mm. Deze planken spijkeren we als een soort ‘houttapijt’ koud tegen elkaar aan en verlijmen we op een tussenvloer van spaanplaat of mozaïek.

Doordat we het Tapis maken uit massief hout, kan het meerdere malen worden geschuurd en kan het een levensduur van wel 100 jaar halen. De tussenvloer wordt verlijmd op bestaand zandcement, beton of een anhydrietvloer. Ook kan het worden geschroefd op een houten of fermacell ondervloer. Het voordeel hiervan is dat de parketvloer ontzettend stil is. Verder is de vloer geschikt voor vloerverwarming.

Bourgogne parketvloer

Er wordt over Bourgogne gesproken als de plank breder is dan 12 cm. Is de plank dunner, dan noemen we het Tapis. Bij Bourgogne produceren we planken met een dikte van 9 mm en een breedte tot wel 260 mm. De dikte van 9 mm is ook zeker nodig om schotelen in het midden van de plank te voorkomen.

Tapis- en Bourgognevloeren worden vol verlijmd en geschoten met koploze nieten, zodat u deze zo min mogelijk ziet. Het voordeel van het leggen van Bourgogne is dat het vol verlijmd en gespijkerd is, waardoor de werking minder is dan bij een zwevende constructie. Hierdoor kan het strak gezaagd worden, wat maakt dat het nauwelijks kraakt.

Ook kunnen we de planken produceren met een vellingkant en zonder velling, zodat deze ‘koud’ tegen elkaar worden gelegd. Uiteindelijk hebben we vele verschillende soorten afwerkingen, zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de vloer verouderd en ruig te laten leggen, maar ook strak en vlak geschuurd. Hierbij kunt u tijdens een bezoek aan onze showroom precies aangeven wat u in uw woning, publieke of commerciële ruimte wilt.

De vloer is goed te combineren met vloerverwarming.

”Een vloer van parketwerk gaat een leven lang mee.”

Duoplank stroken eiken houten vloer

''Een vloer van parketwerk gaat een leven lang mee.''

Houten vloer laten leggen

Visgraat parketvloer

Visgraat is een traditionele legmethode die honderden jaren geleden al erg populair was in met name herenhuizen. Deze legmethode is even uit het zicht verdwenen, maar wordt tegenwoordig weer als een van de populairste legmethodes beschouwd.

Met een visgraat parketvloer geeft u uw woning een chique en tegelijkertijd moderne uitstraling, waardoor het geschikt is voor vrijwel iedere woning. Visgraat is een echte sfeermaker die veel met een ruimte kan doen. Dit komt mede doordat het in allerlei verschillende lengtes en breedtes gelegd kan worden. Ook kan de visgraat vloer in iedere gewenste stijl afgewerkt worden. Zo kan er gekozen worden voor een moderne strakke vloer of juist een verouderde look.

Een visgraat vloer bestaat uit kleine plankjes die in een hoek van 90 graden als punt tegen elkaar worden gelegd, dit vereist echt vakmanschap. Een visgraat vloer kan door ons zowel met als zonder band en/of bies worden gelegd. We helpen u graag met ons deskundig advies om uw vloer met de juiste afmetingen en afwerking samen te stellen. Zo kunt u een offerte opvragen via de onderstaande knop of een afspraak maken bij ons in de showroom.

Kan in combinatie met vloerverwarming!

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is het broertje van de visgraat vloer. De twee legpatronen lijken redelijk veel op elkaar, maar er zit wel degelijk verschil in. Het verschil is namelijk dat de Hongaarse punt bestaat uit linker en rechter delen die onder een hoek van 60 of 45 graden worden gelegd. Ze sluiten aan de bovenzijde aan, waardoor er een ‘sergeant streep’ ontstaat. Hierdoor ontstaat er een strakkere en rustigere uitstraling dan bij een visgraat vloer. Het is uiteindelijk maar net wat uw voorkeur is en in wat voor ruimte het wordt toegepast. Net als onze visgraat vloeren kan ook de Hongaarse punt hartstikke goed op vloerverwarming worden gelegd.

Ondervloer

In onze schaverij produceren we massieve delen met een dikte van 6.3 of 9 mm. Deze delen worden vol verlijmd en geschoten op een eiken mozaïeken ondervloer van 8 mm met een Rc (m².K/W) van 0,113. We produceren visgraat en Hongaarse punt parketvloeren ook in de vorm van een duoplank, dus een onderlaag van berkenmultiplex en een toplaag van eiken of een van onze andere houtsoorten. We hebben vloeren met een dikte van 12 mm (9 mm plex + 3 mm toplaag) en 16 mm (12 mm plex + 4 mm toplaag) met een Rc (m².K/W) van 0,11.

Prijs Hongaarse punt

De prijs van een Hongaarse punt parketvloer is uiteindelijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de sortering voor het aantal knoesten per vierkante meter, het leggen van de vloer, de afwerking en die keuze voor de plinten. Al deze factoren spelen natuurlijk mee om uw droomvloer waar te maken.

Bezoek onze showroom om de mogelijkheden te bespreken of vraag een de beste prijs op met de door u samengestelde specificaties.

Mozaiëk parketvloer

Als u wilt gaan voor een relatief goedkope parketvloer met een lange levensduur, is mozaïek een uitermate geschikte keuze. Doordat mozaïek een goed betaalbare parketvloer is, zien we deze vorm van leggen vaak terug in grote ruimtes van bijvoorbeeld bedrijfspanden. Uiteraard is deze vloersoort ook geschikt voor woon- en slaapkamers.

Mozaïek parketvloeren zijn opgebouwd uit houten lamellen van 6 tot 10 mm dik die we rangschikken volgens een bepaald motief (meestal een blokpatroon). Mozaïek matjes worden rechtstreeks verlijmd op een betonnen ondervloer en zijn goed te combineren met vloerverwarming.

Ook een mozaïek vorm kan in verschillende patronen gelegd worden. De meestvoorkomende is een blokpatroon, maar ook patronen als visgraat zijn mogelijk. Een specialere vorm van mozaïek is hoogkant of ´hoogkant engels verband´, hierbij worden de planken op hun kant geplaatst.

Hoogkant parketvloer

De hoogkant parketvloer bestaat uit matjes die de massieve eiken stroken bij elkaar houden. Als de constructievloer helemaal egaal is, wordt het rechtstreeks op de beton-, zandcement- of andydrietvloer verlijmd. Is de vloer nog niet geschikt voor de aanleg? Dan egaliseren we hem eerst. Ook met een houten ondervloer kan de massieve hoogkant vloer worden toegepast. Wel dient hiervoor eerst een spaanplaat ondervloer te worden geplaatst. Vaak gebruiken we hiervoor spaanplaat met een dikte van 8 tot 15 mm.

Nadat de hoogkant vloer is gelegd, wordt hij in zijn geheel vlak geschuurd en gestopt met een combinatie van het zaagsel van de geschuurde vloer en voegenkit. Door deze combinatie ziet u absoluut geen kleurverschil tussen de dichtgestopte kiertjes.

Hoogkant Engels verband

Ook is de hoogkant parketvloer te leggen als hoogkant Engels verband. Hierbij worden de massieve eiken stroken op hun kant of in half steens verband gelegd. Uiteraard is het verkrijgbaar in verschijnende houtsoorten en in allerlei kwaliteitssorteringen.

Voordelen hoogkant vloer

Het voordeel van een hoogkant vloer is dat hij geluidstil is en niet tot nauwelijks werkt. Ook is hij perfect voor vloerverwarming, makkelijk aan te helen en is vrijwel elke afwerking naar keuze mogelijk. Wilt u meer weten of heeft u vragen? 

Neem gerust contact met ons op, onze specialisten denken graag met u mee. 

Inspiratie nodig?

Bekijk eerdere projecten door ons gelegd!

Kiest u voor onze hoogwaardige parketvloeren?

Wilt u een parketvloer (laten) leggen en wilt u zeker weten dat u voor de beste prijs-kwaliteitverhouding kiest, waarbij u ook nog eens optimaal gemak hebt als klant? Dan kiest u voor Parketwerk. Wij nemen de tijd om te luisteren naar uw wensen en komen graag eerst kijken naar de ruimte om persoonlijke aanbevelingen te kunnen doen. We maken vloeren in opdracht volledig op maat.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan vooral eens contact met ons op, zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

Het grootste verschil tussen parket en laminaat is dat parket wordt gemaakt van echt hout. Beide hebben voor- en nadelen. Zo is laminaat goedkoper dan parket, maar voelt parket een stuk warmer en minder hard aan dan laminaat. Daarnaast gaat parket doorgaans langer mee dan laminaat.

De parketvloeren van Parketwerk zijn allemaal zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Ze geleiden de warmte uitstekend, waardoor u uw verwarming al snel een paar graden lager zet. Zo bespaart u ook gelijk op uw energierekening!

Een parketvloer is een goede keuze wanneer u een strakke of juist ruigere vloer wilt hebben. Ook kunt u kiezen voor tal van verschillende kleuren en uitstralingen. Parketvloeren zijn een van de meest veelzijdige vloeren die er bestaan, waarbij de dikte van de plank en de manier van leggen het type parketvloer bepaalt. Dit hoeft u niet allemaal te bestuderen. U kunt gewoon bij ons in de showroom langskomen om de mogelijkheden direct zelf te bekijken.

Of blijf gewoon op onze website, want ook hier hebben we alle voorbeelden online staan. Weet u niet precies wat u wilt en wilt u gewoon eens met ons overleggen om te zien wat we voor u kunnen betekenen? Dat kan ook; wij maken namelijk alle parketvloeren op maat, waarbij we al uw wensen terug laten komen.

Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van parketvloeren, wat betekent dat er altijd een mogelijkheid is die bij uw woning past. Ons parket wordt daarnaast veel gebruikt in publieke ruimtes, zoals winkels en hotelrecepties die klasse uit moeten stralen. Dat heeft vooral te maken met de opties die we bieden. Zo kunt u bij ons terecht voor Tapis, Bourgogne parketvloeren en visgraat of Hongaarse punt parket.

Omdat we veel van de vloerdelen compleet zelf maken, kunt u ons gerust vragen naar de mogelijkheden. Dus ook wanneer u een woning hebt met een gebint in het midden van de ruimte of een receptie waarbij om een bepaalde ingebouwde desk gewerkt moet worden, helpen we u graag verder. Met onze oplossingen op maat kunnen we u altijd een vloer aanbieden die compleet past bij de ruimte, uw wensen én het budget.

Bent u zelf handig en heeft u de gereedschappen en tijd om de vloer zelf te leggen? Dan kunt u op de kosten besparen door zelf aan de slag te gaan. Geen zorgen, ook wanneer u hiervoor kiest, zorgen we ervoor dat u alles weet voordat u aan de slag gaat. We komen zelfs graag langs om te kijken of de omstandigheden optimaal zijn voor het aanleggen van een parketvloer. Zo meten we bijvoorbeeld de luchtvochtigheid en kijken we even rond, zodat we u direct wat tips kunnen geven.

Ongeacht welke parketvloer u kiest, zorgen we er ook voor dat er direct een geschikte ondervloer geleverd wordt. U heeft daarmee altijd alles in huis om direct aan de slag te gaan.

Onze parketvloeren kunnen decennia meegaan. Bij correct onderhoud kunt u er gerust op rekenen dat de vloer niet meer vervangen hoeft te worden voor de komende tientallen jaren. Over dat onderhoud hoeft u zich overigens geen zorgen te maken; wij zorgen ervoor dat u alle informatie en kennis direct hebt. Mochten er toch onduidelijkheden zijn of heeft u vragen over het correcte onderhoud, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, zodat we u direct antwoord op maat kunnen geven.

Heeft u nog vragen? Bel ons op: