Parketwerk Hattem

Het ontstaan

De familie van Apeldoorn zit al generaties lang in het hout. Het hars stroomt door onze aderen. In 1958 begon Ate van Apeldoorn met het maken van houten schalen en kralen. Al snel werden het stoelen, kasten en keukens. Alles met de hand en alles op maat. De passie voor hout zat toen al in de familie, drie van zijn zoons zijn toen ook in het hout gegaan. Martijn, Arnoud en Jeroen. Waar Martijn zich meer ging richten op keukens en meubels, gingen Arnoud en Jeroen richting de houtverwerking. Het kappen van de bomen in het bos, welke vervolgens naar de schaverij werden gebracht en hier tot prachtige planken verwerkt. Inmiddels is de schaverij verhuist naar een nieuwe vestiging, waar nu ook de showroom van Parketwerk is gevestigd. Joep van Apeldoorn brengt met Parketwerk de derde generatie voort in het mooie verhaal. We weten dus van welke bomen onze parketvloeren gemaakt worden, waardoor we het hele proces van boom tot eindproduct in het vizier hebben!

“Parketwerk is een vrij jong bedrijf met meer dan 60 jaar familie ervaring.”

Visie

Werken met hout geeft enorm veel plezier, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze klanten. Wij streven ernaar om de klantwens perfect te vertalen naar ons product, waarbij wij garant staan voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Uiteindelijk willen wij onze klanten verblijden met hun eigen duurzame en gebruiksvriendelijke houten kunstwerk in huis.

gonnyvanduinen_parketwerk__DSC6092-min
IMG_3473

Het product

Doordat we beschikken over een eigen schaverij, onderscheiden we ons van andere parketbedrijven. Ten eerste omdat we een echte band hebben met ons product. We zien de vloer letterlijk ontstaan en weten waar deze vandaan komt! Het is mogelijk om met ons een kijkje te nemen in de fabriek, zodat u kunt zien hoe uw vloer wordt geproduceerd. Zo kunt u bijvoorbeeld zien hoe het oude, reclaimed of vintage hout uit eeuwenoude houten balken wordt gezaagd, gelijmd, geschaafd en vervolgens in afwerking naar keuze wordt bewerkt.

Deskundig, innovatief en flexibel

In de afgelopen vijfendertig jaar heeft onze Schaverij zich ontwikkeld tot een bedrijf dat zich onderscheidt door de combinatie van vakmanschap, kwaliteit en flexibiliteit, dé ingrediënten voor een succesvol product!