Oud eiken vloeren

Inside en outside eiken

Onze ‘reclaimed’ inside en outside eiken vloeren zijn afkomstig uit eeuwenoude woningen uit voornamelijk Oostenrijk en Zwitserland. De vloeren van oud vintage hout hebben een unieke uitstraling, die zowel in moderne, strak ingerichte ruimtes, als in een meer traditionele inrichting, een heel bijzonder effect hebben. Niet alleen is het bijzondere patina van dit hout niet te evenaren door moderne producten, minstens zo belangrijk is het feit dat er geen bomen gekapt hoeven worden voor uw houten vloer of wand.

Oud eiken

De bijzondere combinatie van een doorleefd product, vervaardigd met behulp van moderne productietechnieken en de kennis en kunde van de ambachtsman, stelt ons in staat u producten aan te bieden die zowel uniek als milieuvriendelijk zijn.

Zo wordt in de schaverij het hout in de droogkamers gedroogd tot het juiste vochtpercentage, hierna wordt het gezaagd en bewerkt tot de vloer naar keuze.
De 4 buiten lamellen van de eeuwenoude balken noemen we de ´Out´side. De outside is dus zeer exclusief en heeft een ruige en donkere uitstraling vergeleken. Het hoogte verschil mag tot wel 3 mm oplopen,  hierdoor krijg je een gigantisch karakteristiek en robuust uiterlijk.

Doordat de buitenzijde is gezaagd is de balk nu egaal qua afmeting. Nu kunnen er lamellen (planken) worden gezaagd van de zelfde dikte van 3 tot 9 mm. De inside, het binnenste van de balk, is strakker en lichter van kleur, maar heeft nog steeds een ruig karakter. Het rendement van het zagen is hoger waardoor het relatief goedkoper is dan onze outside vloeren.

Onze inside en outside vloeren zijn te produceren als de volgende vloeren:

  • Duoplank (12+4)
  • Visgraat vloer
  • Hongaarsepunt
  • Tapis
  • Bourgogne

Naast houtenvloeren, parketvloeren, trappen plafond en wandbekleding verkopen we ook reclaimed outside en inside tafels  gezaagd uit eeuwenoude houten balken. Denk aan visgraat tafelbladen, stroken en of andere patronen.

''een doorleefd product, vervaardigd met behulp van moderne productietechnieken en de kennis en kunde van de ambachtsman''

Prijzen outside en inside eiken vloeren

De vanaf prijzen van inside eiken en outside eiken worden bepaald door verschillende factoren. De tarieven worden bepaald door:

  • de breedte van plank
  • de legmethode
  • de planksoort
  • de verkrijgbaarheid van het oud eiken
  • de keuze voor inside of outside eiken hout

 

Inside eiken is verkrijgbaar vanaf € 75,50 per m2 meter.
Outside eiken is verkrijgbaar vanaf € 90,- per m2

Het prijsverschil heeft te maken met de hoeveelheid planken die van een oude balk gezaagd kunnen worden. Van het buitenste gedeelte van de balk, het outside eiken, kan slechts één laag geschaafd worden. Uit het hart van de balk, het inside eiken, kunnen meerdere planken gezaagd worden. Outside eiken is daardoor in minder op voorraad dan inside eiken vloeren.

Heeft u nog vragen? Bel ons op: