Een goede houten vloer – welke kies je?


De keuze aan parket en houten vloeren is enorm. We zijn allemaal bekend met de klassieke massieve houten vloer, bestaande uit solide planken die uit één stuk hout zijn vervaardigd. Echter, wist je dat er nog diverse andere mogelijkheden zijn? Deze alternatieven kunnen, afhankelijk van jouw voorkeuren, de beste houten vloerkeuze vormen. In dit blog nemen we je mee door enkele van deze opties en bieden we ons advies aan.

Een parketvloer in een woning met vloerverwarming

Het genot van warme voeten tijdens de winter en het efficiënt verwarmen van je huis zonder stofcirculatie, vloerverwarming heeft veel voordelen. Desalniettemin bestaan er nog altijd zorgen over de compatibiliteit ervan met een houten vloer. Graag willen we deze zorgen wegnemen. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden voor houten vloeren aanzienlijk uitgebreid en bieden ze talloze opties. De combinatie van hout en vloerverwarming blijkt uitstekend te werken. Bij ons bieden we zelfs vloerverwarming als legoptie aan.

De duoplank, multiplank en lamelparket

Wat zijn de verschillen tussen deze drie? Dat heeft voornamelijk te maken met de opbouw van de planken. Hieronder vind je de technische informatie:

  • Lamelparket: Deze vloer bestaat uit een 14 mm dikke onderlaag van grenen met daarbovenop een 3 mm dikke toplaag van massief hout, verdeeld over 2 lagen.
  • Multiplank: Deze vloer varieert in dikte van 10 tot 19 mm en heeft als basis populieren multiplex, met een toplaag van eikenhout van 3 tot 4 mm dik.
  • Duoplank: Deze vloer heeft een onderlaag van 12 tot 20 mm dik watervast verlijmd berkenmultiplex, met daarop een massieve toplaag van 3 tot 9 mm dik. De duoplankvloeren worden op maat gemaakt en kunnen lengtes tot wel 5 meter en breedtes tot 60 cm hebben.

Het voordeel van deze planken is dat ze (vrijwel) niet werken. Hierdoor ook een perfecte combinatie met vloerverwarming zijn.

Welke houten vloer is nu de beste keuze?

De duoplank is bij ons een zeer populaire keuze, vanwege het feit dat deze vloer op maat wordt gemaakt en uitstekend samengaat met vloerverwarming. Bovendien biedt de duoplankvloer talloze mogelijkheden, waarbij we je graag van advies voorzien.

Heeft u nog vragen? Bel ons op: