Houten vloerentrends 2023

Als het gaat om het inrichten van je huis met stijl en elegantie, zijn houten vloeren altijd een tijdloze keuze. In 2023 worden er verschillende toffe trends waargenomen in de wereld van houten vloeren. Bij Parketwerk staan we klaar om je te inspireren met de nieuwste trends en tijdloze ontwerpen. Van innovatieve patronen tot duurzame materialen, laten we eens kijken naar de houten vloerentrends van 2023.

Terug naar de natuur

Duurzaamheid en Natuurlijke Materialen. In 2023 zien we een toenemende vraag naar duurzame materialen en een groeiend bewustzijn van duurzaamheid. Natuurlijke houtsoorten zoals eiken, reclaimed oud eiken en esdoorn zijn populair vanwege hun warmte en karakter. 

Patronen en Designexpressie

Het creëren van unieke patronen en het uitdrukken van persoonlijke stijl wordt steeds belangrijker in 2023. Houten vloeren met visgraatmotief, Hongaarse punt en brede planken zijn enkele van de populaire opties die een vleugje luxe en verfijning aan elke ruimte toevoegen. Bij Parketwerk hebben we een breed scala aan patroonmogelijkheden om aan jouw designvisie te voldoen.

Kleurrijk Statement

Donker, Licht en Verfijnd Dit jaar draait het om kleurcontrasten. Donkere houtsoorten zoals wengé en kersen creëren een dramatische, elegante uitstraling, terwijl lichte houtsoorten zoals esdoorn en essen een ruimte een luchtige en moderne sfeer geven. Verfijnde tinten zoals grijze en witte afwerkingen zijn ook in trek voor diegenen die een eigentijdse uitstraling willen creëren.

Ruw en Rustiek

Rustieke vloeren winnen aan populariteit in 2023. Het natuurlijke karakter en de onvolmaakte textuur van ruwe houten planken voegen een vleugje authenticiteit en warmte toe aan elke ruimte. Deze trend past perfect bij een landelijke of industriële stijl en brengt een gevoel van gezelligheid met zich mee.

Hybride Vloeren

Combinatie van Hout en Andere Materialen Een andere opkomende trend in 2023 is de combinatie van houten vloeren met andere materialen zoals beton, metaal of keramiek. Deze hybride vloeren creëren een uniek contrast en voegen een eigentijdse en industriële uitstraling toe aan het interieur.

Bij parketwerk hebben we een ruim assortiment aan vloeren en mogelijkheden. Onze werkwijze is uniek, omdat we volledig op maat uw vloer kunnen maken. Onze showroom bevindt zich boven onze eigen fabriek, waar wij in de gelegenheid zijn om jouw houten vloer volledig zelf te vervaardigen. 


Wil je een bezoek brengen aan onze showroom? Plan dan hier je afspraak.

 

Heeft u nog vragen? Bel ons op: