Home » Houten vloeren » Houten Visgraat vloeren

Houten Visgraat vloeren

VEROUDERDE | TRADITIONEEL | MET BIES EN BAND | TAPIS | GEROOKT

Een visgraat vloer is helemaal hot en happening en daarbij is het ook zeker een tijdloze vloer. Het is een authentieke parketvloer waar je tientallen jaren van kan genieten, logisch dat je voor zo'n vloer wil gaan! Visgraat is een echte sfeermaker die veel met een ruimte kan doen, dit komt mede doordat het in allerlei verschillende lengtes en breedtes gelegd kan worden. Ook kan de visgraat vloer in iedere gewenste stijl afgewerkt worden, zo kan er gekozen worden voor een moderne strakke vloer of juist een verouderde look.

Wist je dat het gebruik van houten planken vloeren al heel erg oud is? Pas later, voor het eerst in de 15e eeuw werd de visgraat parketvloer als siervloer bedacht.

Bekijk hieronder de mogelijkheden en vind de vloer die bij jou past!

De visgraat van toen is helemaal nu!

VEROUDERDE VISGRAAT VLOER

Net een beetje anders dan anders? Een verouderde visgraat vloer maken wij zelf (in de schaverij) of we gebruiken planken uit Oostenrijk en Zwitserland als in- en outside eiken voor een verouderde look.

Een visgraat vloer bestaat uit kleine plankjes die in een hoek van 90 graden als punt tegen elkaar worden gelegd, dit vereist echt vakmanschap.

traditionele visgraat

Traditionele Visgraat vloer

Het is van oorsprong een klassieke en chique parketvloer, maar zo noemen we hem eigenlijk niet meer. Deze vloer past perfect in het eigentijdse interieur zowel landelijk als modern! Kies bijvoorbeeld voor een licht visgraat in combinatie met een Scandinavisch interieur of ga voor een donkere variant, die past weer perfect in een industrieel interieur.

Een visgraat kunnen wij leggen in verschillende maten en met diverse afwerkingen. Voorheen werden vaak de tapis (smalle) visgraat vloeren gelegd, deze komen wel weer terug, maar toch wordt er meer gekozen voor een bredere plank.

MET BIES EN BAND

Klassieke visgraat

Een visgraat vloer kan door ons zowel met als zonder band en/of bies worden gelegd. Een bies (een dun houten randje van een contrasterende houtsoort) geeft een erg klassieke uitstraling. Daarin tegen geeft juist de band weer een hele strakke afwerking aan de vloer. Het is een kwestie van smaak en stijl of je voor een band en bies, een band of niks gaat.

Alles is mogelijk om zo de passende vloer voor jouw woning te creëren.

Visgraat vloer Amsterdam

Visgraat en vloerverwarming

Kan onder een visgraat vloerverwarming?

Een visgraat kan prima in combinatie met vloerverwarming. Wij gebruiken uitsluitend de beste materialen om de vloer op de juiste manier te plaatsen. Het gemak en conform van vloerverwarming mag immers niet overslaan naar ongemak en problemen.

Heb je vloerverwarming gelegd? Lees hier het protocol.

Afwerking visgraat vloer

Van olie tot lak

Bij het kiezen van een houten visgraat vloer, moet ook de kleur uitgezocht worden. Wil je een natuurlijke uitstraling? Donker of juist licht? Verouderd of gerookt? Afgelakt of liever een olie?

In een kleinere ruimte kan je voor licht gaan om zo de ruimte optisch te vergroten. Of wil je juist meer knusheid in de woning? Kies dan voor een donkere variant. Meer weten over olie of lak? Dat lees je hier. 

Parketwerk Hattem voor jouw visgraat vloer!

De visgraat van toen is helemaal nu! Klassiek matcht perfect met zowel modern als landelijk interieur. Kom langs bij ons in de showroom en we kijken samen welke vloer past bij jouw woning en interieur voor de ultieme match.

Welke stijl past perfect bij jou?

Tot ziens bij Parketwerk.