Home » Houten vloeren » Houten Visgraat vloeren

Een mooie visgraatvloer van Parketwerk

VEROUDERD | TRADITIONEEL | MET BIES EN BAND | TAPIS | GEROOKT

Bent u toe aan een nieuwe vloer in uw woning? Overweeg dan zeker de visgraat vloer! Tegenwoordig is het visgraatmotief helemaal terug van weggeweest en kiezen velen voor deze tijdloze houten vloer.  Wij kunnen in uw woning een visgraat vloer leggen, waarbij u de keuze hebt uit verschillende legmethodes, houtsoorten en natuurlijk de afwerking van de vloer met olie of lak. Nu al enthousiast geworden? Vraag dan vandaag een offerte aan of maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Wie weet ligt er binnenkort wel zo’n mooie vloer bij u in de woning!

Wat is een visgraatvloer?

Een houten vloer met visgraat motief bestaat uit korte, rechte houten planken die in een hoek van 90 graden tegen elkaar aan gelegd worden. Zo ontstaat er trapsgewijs een motief lijkt op dat van een vissengraat. Om dit tot een mooi eindresultaat te brengen, vereist het leggen van een visgraat vloer echt vakmanschap. Wij van Parketwerk hebben jarenlange ervaring in het leggen van houten vloeren en kunnen dit altijd voor u realiseren!

Waarom visgraatvloer?

Er zijn verschillende redenen waarom u voor een visgraat houten vloer zou kiezen. Allereerst is het een tijdloze vloer, die direct veel sfeer aan uw woning toevoegt. Doordat een visgraat vloer in allerlei lengtes en breedtes gelegd kan worden, doet het direct veel met de ruimte waarin het komt te liggen. Hierbij heeft u eveneens de keuze wat de afwerking betreft. Wilt u een modern en strak visgraat parket, of toch liever een visgraatmotief met een verouderde look? Wij kunnen voor u een visgraat leggen die altijd perfect bij u en uw woning past!

Wist u al dat deze legmethode al heel oud is? In de 15e eeuw werd deze manier van leggen als siervloer bedacht!

Bekijk hieronder de mogelijkheden en vind de vloer die bij jou past!

De visgraat van toen is helemaal nu!

Oud eiken visgraat vloer

Bij Parketwerk heeft u volop keus wat de houtsoort van uw nieuwe visgraatvloer betreft. Het ligt er maar net aan of u voor een moderne en strakke vloer wilt gaan, of juist voor een verouderde visgraat vloer. Deze laatste optie is net een beetje anders dan anders. De planken voor een oude eikenhouten vloer produceren wij zelf in de schaverij te Hattem, of we gebruiken planken van oude schuren uit Oostenrijk en Zwitserland. Deze laatste houtsoort wordt ook wel ‘reclaimed’ eiken genoemd en heeft een ongeëvenaarde patina. Bovendien maakt u hiermee direct een duurzame keuze: er hoeven namelijk geen nieuwe bomen voor te worden gekapt.

traditionele visgraat

Hongaarse punt en visgraat - wat is het verschil?

Een ander motief dat sterk doet denken aan dat van de visgraat, is de Hongaarse punt. Wij noemen het ook wel het broertje van de visgraat vloer. De Hongaarse punt bestaat uit linker en rechter delen met een schuine zijkant, welke in een hoek van 60 graden tegen elkaar aangelegd worden. Hierbij sluiten ze aan de bovenzijde aan en zo ontstaat er een zogenaamde ‘sergeant streep’. Doordat de planken niet haaks op elkaar gelegd worden oogt het eindresultaat rustiger dan die van een visgraat. Het ligt maar net aan de ruimte waar u de vloer in wilt laten leggen, of u voor een hongaarse punt of visgraat vloer gaat.

Visgraat vloer met bies

Wij kunnen voor u het visgraat motief op verschillende manieren verwerkelijken. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat met bies, wat de ruimte direct een zeer klassieke uitstraling geeft. De bies is een dun houten randje van een houtsoort met een contrasterende kleur dat aan de randen van de vloer wordt gelegd. U kunt er ook voor kiezen om een visgraatvloer met band te laten leggen, wat de ruimte juist een zeer strakke uitstraling geeft. Bij het laten leggen van een visgraatvloer heeft u dus de keuze uit een visgraat vloer met band en bies, een vloer met band of simpelweg een visgraatvloer zonder band of bies.

Visgraat vloer Amsterdam

Visgraat vloer op vloerverwarming

Vrijwel iedere ruimte in uw woning kan nog mooier worden gemaakt met een visgraat vloer. Wist u dat u eveneens kunt kiezen voor een visgraat vloer-vloerverwarming combinatie? Doordat wij uitsluitend de beste materialen gebruiken en de vloer op de juiste manier plaatsen, kan een visgraatvloer van Parketwerk prima in combinatie met vloerverwarming. Zo weet u zeker dat het gemak en comfort van vloerverwarming niet zal overslaan naar ongemak en problemen.

Lees hier meer over het opstookprotocol vloerverwarming.

Uw visgraat vloer oliën of lakken

Om de visgraatvloer perfect bij u en uw woning te laten passen, kunt u de vloer laten oliën of lakken. Hierbij kunt u de kleur van de vloer uitzoeken en zo bepalen of u een lichte visgraat vloer of juist een donkere visgraat vloer wilt. Denk ook aan de uitstraling van de vloer: wilt u een verouderde of juist een gerookte vloer? Heeft u de vloer liever geolied of gelakt? Het is bij ons allemaal mogelijk! De afwerking van uw vloer is bepalend voor de sfeer van de ruimte en of het ruim of juist knus oogt.

Uw vloer laten leggen door Parketwerk

Benieuwd naar de mogelijkheden van een visgraatvloer bij Parketwerk? Kom langs in de showroom te Hattem om te kijken wat er mogelijk is, of vraag direct een offerte aan!

Welke stijl past perfect bij jou?