Multiplank, lamelparket en duoplank
Home » Houten vloeren » Parketvloeren » Multiplank, lamelparket en duoplank
Alle informatie
Wat is het verschil nu tussen deze drie vloeren?
Er bestaan verschillende soorten houten vloeren van massief tot meerdere lagen. U zal ze misschien weleens voorbij hebben zien komen: de multiplank, het lamelparket en de duoplank. Verder op deze pagina nemen we u mee in deze soorten.
Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op via: info@parketwerk.nl of bel: (038) 20 22 457
Het lamelparket
Oké, wat is lamelparket nu precies? Dit parket kenmerkt zich doordat het uit drie lagen bestaat. De bovenste laag, ook wel de toplaag genoemd, bestaat uit eikenhout. Deze laag kan 2, 3, 4 of 6 mm dik zijn. Daaronder zit een laag met latjes van vurenhout. Deze latjes zijn dwars verlijmd op de eikenhouten toplaag en zijn 10 mm dik. Daaronder zit een dunne laag van berkenhout of mahoniehout. Deze laag is slechts 1 mm dik. Doordat het een oneven aantal lagen is, blijven de planken mooi recht en werken ze nauwelijks.
De multiplank
Een multiplank is een vloerdeel met een multiplex onderlaag en daarop is een massieve toplaag verlijmd. Rondom is voorzien van een mes en groef verbinding. Door stabiel multiplex als onderlaag te gebruiken ontstaan nagenoeg werkingsvrije houten vloeren met ongekende mogelijkheden.
De duoplank
De duoplank is vergelijkbaar met de multiplank. Deze vloerdelen bestaan ook uit twee lagen een onderlaag van berkenplex met daarop een massieve toplaag van eiken. In ons assortiment vind je deze drie type vloeren terug.
Bent u nieuwsgierig hoe dit er in het echt uitziet? Neem gerust contact met ons op, voor een afspraak bij ons in de showroom.
Onderhoud van deze vloerdelen
Deze vloertypes hebben hetzelfde onderhoud als een massieve vloer. Alleen doordat de vloer niet 100% bestaat uit een houtsoort moet u opletten hoe vaak u de vloer kan schuren. In overleg met u beslissen we uiteraard welke vloer het beste bij u past. Er zijn ook verschillende diktes te kiezen bij de toplagen van de vloerdelen.
Zo’n toplaag is dus belangrijk voor hoelang u de vloer wilt behouden. Houten vloeren gaan decennia mee mits u deze goed onderhoudt. Daar hoort ook af en toe een goede onderhoudsbeurt bij zoals het schuren / polijsten de vloer.