Skip to content
Home » Houten vloeren » Parketvloeren

Parketvloeren

TAPIS STROKEN | VISGRAAT | HONGAARS PUNT | MOZAÏEK | HOOGKANT

Tapis stroken

De meest traditionele parketvloer. Tapis betekent ‘tapijt’ in het Frans. Niet voor niets, want het hout, ongeacht welke houtsoort, wordt als laag van 6 of 9 mm en 71 mm breed (ook leverbaar als 90 en 120 mm) als een soort ´houttapijt´ koud tegen elkaar gespijkerd en verlijmd op een tussen vloer van spaanplaat of mozaïek.

Doordat we het tapis maken uit massief hout kan het meerdere malen worden geschuurd en kan het een levensduur van wel 100 jaar halen. De tussenvloer wordt verlijmd op bestaande zandcement, beton of anhydrietvloer of kan worden geschroefd op een houten of fermacell ondervloer. Het voordeel hiervan is dat de vloer ontzettend stil is.

Al vanaf € 37,50 per vierkante meter! 

Bourgogne parketvloer

Er wordt over Bourgogne gesproken als de plank breder is dan 12 cm. Is de plank dunner dan noemen we het Tapis. Bij Bourgogne produceren we planken met een dikte van 9mm en een breedte tot wel 260 mm. De dikte van 9mm is ook zeker nodig om schotelen in het midden van de plank te voorkomen. Tapis- en Bourgogne-vloeren worden vol verlijmd en geschoten met koploze nieten zodat je deze zo min mogelijk ziet. Het voordeel van het leggen van Bourgogne is dat het vol verlijmd en gespijkerd is waardoor de werking minder is dan bij een zwevende constructie. Hierdoor kan het strak gezaagd worden, waardoor het nauwelijks kraakt.

We kunnen de planken produceren met een velling kant, maar ook zonder velling zodat deze ‘koud’ tegen elkaar worden gelegd. Uiteindelijk hebben we vele verschillende soorten afwerkingen, zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de vloer verouderd en ruig te laten leggen, maar ook strak en vlak geschuurd. Tijdens een bezoek in onze showroom kunt u precies afstellen wat u in uw woning, publieke of commerciële ruimte wilt.

Al vanaf € 47,00 per vierkante meter! 

Visgraat parketvloer

Visgraat is een traditionele legmethode die honderden jaren gelden al erg populair was in met name herenhuizen. Deze legmethode is even uit het zicht verdwenen maar kan hedendaags als een van de populairste legmethodes worden beschouwd. Met een visgraat vloer geeft u uw woning een chique en tegelijkertijd moderne uitstraling waardoor het geschikt is voor vrijwel iedere woning. Visgraat is een echte sfeermaker die veel met een ruimte kan doen, dit komt mede doordat het in allerlei verschillende lengtes en breedtes gelegd kan worden. Ook kan de visgraat vloer in iedere gewenste stijl afgewerkt worden, zo kan er gekozen worden voor een moderne strakke vloer of juist een verouderde look.

Een visgraat vloer bestaat uit kleine plankjes die in een hoek van 90 graden als punt tegen elkaar worden gelegd, dit vereist echt vakmanschap. Een visgraat vloer kan door ons zowel met, als zonder band en/of bies worden gelegd. Wij helpen u graag met ons deskundig advies om uw vloer met de juiste afmetingen en afwerking samen te stellen. Zo kunt u een offerte opvragen via de onderstaande link of een afspraak maken bij ons in de showroom.

Kan in combinaties met vloerverwarming!

Al vanaf € 39,45 per vierkante meter! 

Hongaars punt

De Hongaarse punt is het broertje van de visgraat vloer. De twee legpatronen lijken redelijk veel op elkaar maar er zit daadwerkelijk verschil in. Het verschil is namelijk dat de Hongaarse punt bestaat uit linker en rechter delen en worden onder een hoek van 60 graden gelegd en sluiten aan de bovenzijde aan, waardoor er een ‘sergeant streep’ ontstaat. Hierdoor ontstaat er een strakkere en rustigere uitstraling dan bij een visgraat vloer. Het is uiteindelijk maar net wat je voorkeur is en in wat voor ruimte het wordt toegepast.

Net als onze visgraat vloeren, kan ook de Hongaarse punt hartstikke goed op vloerverwarming worden gelegd. In onze schaverij produceren we massieve delen met een dikte van 6.3 of 9mm deze delen worden vol verlijmd en geschoten op een eiken mozaïeken ondervloer van 8mm met een Rc (m².K/W) van 0,113. Ook produceren we visgraat- en Hongaarse punt vloeren in de vorm van een duoplank, dus een onderlaag van berkenmultiplex en een toplaag van eiken of een van onze andere houtsoorten. We hebben vloeren met een dikte van 12 mm (9mm plex + 3mm toplaag) en 16 mm (12 mm plex + 4 mm toplaag) met een Rc (m².K/W) van 0,11.

De prijs van een Hongaarse punt is uiteindelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de houtsortering (hoeveelheid en grootte van de knoesten per vierkante meter) en het leggen van de ambachtelijke vorm. Ook speelt de afwerking een grote rol. Zo kan de vloer bijvoorbeeld worden gerookt, verouderd, vergrijsd, gebleekt, vlak geschuurd of ruig worden gelegd. Dan is er ook nog de keuze voor plinten waar we ook meer dan 50 verschillende afmetingen in hebben. Al deze factoren spelen natuurlijk mee om uw droomvloer waar te maken. Samen met u bespreken we dit graag in onze showroom of u kunt een offerte aanvragen met de door u samengestelde specificaties.

Al vanaf € 45,50 per vierkante meter! 

Mozaïek parketvloer

Als u wilt gaan voor een relatief goedkope parketvloer met een lange levensduur is mozaïek een uitermate geschikte keuze. Doordat mozaïek een goed betaalbare parketvloer is zien we deze vorm van leggen vaak terug in grote ruimtes van bijvoorbeeld bedrijfspanden. Uiteraard is deze vloer ook geschikt voor woon- en slaapkamers.

Mozaïek parketvloeren zijn opgebouwd uit houten lamellen van 6 tot 10mm. dik en worden volgens een bepaald motief (meestal blokpatroon) gerangschikt. Mozaïeken matjes worden rechtstreeks verlijmd op een betonnen ondervloer en zijn goed te combineren met vloerverwarming.

Ook een mozaïekvorm kan in verschillende patronen gelegd worden. Hierbij is het meest voorkomende een blokpatroon maar er zijn ook andere patronen mogelijk, zoals bijvoorbeeld visgraat. Een minder voorkomende vorm van mozaïek is hoogkant of ´hoogkant Engels verband´, waarbij de lamellen op hun kant worden geplaatst.

Al vanaf € 25,50 per vierkante meter! 

Hoogkant parket

De hoogkant parketvloer bestaat uit matjes die de massieve eiken stroken bij elkaar houdt. Als de constructievloer helemaal egaal is, wordt het rechtstreeks op de beton-, zandcement- of anhydrietvloer verlijmd. Als dit niet het geval is, wordt de vloer door ons eerst geëgaliseerd. Ook met een houten ondervloer kan de massieve hoogkant vloer worden toegepast, wel dient hiervoor eerst een spaanplaat ondervloer te worden geplaatst. Vaak gebruiken we hiervoor spaanplaat met een dikte van 8 tot 15 mm.

Nadat de hoogkant vloer is gelegd wordt het in zijn geheel vlak geschuurd en gestopt met een combinatie van het zaagsel van de geschuurde vloer en voegenkit. Door deze combinatie die we gebruiken zie je absoluut geen kleurverschil tussen de dichtgestopte kiertjes.

Ook is het te leggen als ‘hoogkant Engels verband´, hierbij worden de massieve eiken stroken op hun kant of in halfsteens verband gelegd. Uiteraard is het verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten, allerlei kwaliteitssorteringen en is vrijwel elke afwerking na keuze mogelijk.

Het voordeel van een hoogkant vloer is dat het geluidstil is en niet tot nauwelijks werkt. Ook is het perfect voor vloerverwarming en makkelijk aan te helen.

Al vanaf € 32,50 per vierkante meter!

Scroll To Top