HOUTEN VLOEREN

Alle informatie

Massief houten vloeren

Ben je op zoek naar een houten vloer? Parketwerk biedt een groot assortiment houten vloeren aan direct uit de eigen schaverij. Wij maken onderscheid in verschillende soorten vloeren. Wil je graag een houten vloer dan hebben we keuze tussen massief houten vloeren, de zogenaamde duoplank vloeren (multiplank) en parketvloeren.

Massief houten vloeren zijn gemaakt van planken die direct uit de stam gezaagd zijn.

Duoplank en parketvloeren

De Duoplank is een vloerplank die bestaat uit een massieve toplaag verlijmd op multiplex. Hierdoor ontstaat een plank die minder last heeft van werking door vocht verschillen in de lucht. Dat maakt de vloer geschikt voor vloerverwarming.

De parketvloeren bestaan uit kortere en smallere planken en wordt in de regel verlijmd en verspijkerd aan de ondervloer.
Alle vloertypes kunnen in veel verschillende houtsoorten worden geleverd. Parketvloeren zijn ook uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Duoplank eiken houten visgraat vloer

Massief houten vloeren

Een vloer van massief hout is de perfecte manier om warmte en charme toe te voegen aan je huis. Massief hout kan een mooie authentieke uitstraling hebben, maar kan ook heel goed een strakke look verzorgen. Door onze jarenlange ervaring in de schaverij worden alleen het beste hout geselecteerd en door deze kennis weten we precies op wat voor manier het hout behandeld moet worden om de beste kwaliteit te garanderen.

Ook oud, vintage hout gebruiken we om bijzondere duoplank en massief houten vloeren te maken. Dit is het zogeheten “reclaimed timber” of “reclaimed eiken” of “oud eiken” van oude schuren en huizen, voornamelijk uit Oostenrijk. Het hout wordt vervolgens door de schaverij nagedroogd in vacuüm en verder behandeld, zodat het weer decennia mee kan. Milieuvriendelijker kan het dus niet!

Massief houten vloeren zijn verkrijgbaar vanaf € 65,00 per vierkante meter! 

Parketvloeren, van massief tot modern

Met een parketvloer kun je meerdere stijlen creëren, van klassiek tot modern. De parketvloeren zijn op verschillende wijzen te leggen, zoals Hongaars punt, visgraat, Bourgogne of Tapis. Daarnaast leveren wij de parketvloeren in verschillende houtsoorten.

Een parketvloer werkt aanzienlijk minder dan een massief houten vloer. De vloer wordt verlijmd en gespijkerd waardoor deze altijd strak blijft liggen. Voor een rustige en strakke uitstraling in je woonkamer dan is een parketvloer zeer geschikt.

Lastig om een keuze te maken? Kom dan langs in onze showroom voor meer inspiratie en meer informatie. Of lees meer over de verschillende legmethodes.

Duoplank visgraat vloer

''Werken met hout geeft enorm veel plezier, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze klanten.''

Duoplank eiken houten visgraat vloer

Duoplank vloeren

Houten toplaag verlijmd op duplex

De Duoplank wordt ook wel Multiplank of Multigarantplank genoemd. De basis is hetzelfde. Hoe prachtig een massief houten vloer ook kan zijn, door de werking van het hout is het niet altijd de perfecte keuze. De werking van het hout wordt beïnvloed door de luchtvochtigheid en de kamertemperatuur. Hierdoor is de combinatie met vloerverwarming ook niet altijd optimaal.

Wilt u geen problemen met de werking van uw vloer? Dan is onze duoplank de perfecte oplossing! Deze bestaat uit een meerlagige structuur en vangt hierdoor grotendeels de werking van het hout op. Houten vloeren van, waarbij de duoplank is gebruikt, zijn veel minder gevoelig voor krimp en zwelling, waardoor het ideaal is voor een vloer met vloerverwarming.

De duoplanken die wij produceren bestaan uit een berken-multiplex onderlaag van 12 mm en een toplaag van 4-6 mm. Het berken-multiplex vangt de werking van de toplaag op, waardoor de kans dat deze gaat werken of scheuren wordt geminimaliseerd.

Wij hebben een grote diversiteit aan houtsoorten beschikbaar, zodat we aan alle wensen kunnen voldoen zowel massief en duoplank! Wij leveren o.a.:

  • Eiken
  • Loofhoutsoorten
  • Naaldhoutsoorten
  • Hardhoutsoorten
 

Al vanaf € 45, – per vierkante meter! 

Ons doel is het leveren van duurzame vloeren die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Daarom wordt al ons hout persoonlijk en zorgvuldig door ons uitgekozen. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit en uitstraling van de geleverde vloer garanderen.

Oud eiken houten vloeren

Ben je op zoek naar een echt oude eiken vloer? Wij leveren ook het zogenaamde reclaimed eiken. Reclaimed oud eiken vloeren zijn prachtige doorleefde eiken vloeren. De planken zijn geschaafd van balken uit oude schuren en hebben een karakteristiek karakter. De eiken planken zijn in twee soorten te verkrijgen, het inside en het outside eiken.

Meer weten over de oud eiken vloeren?

Kleuropties voor houten vloeren

Onze houten vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, om perfect aan uw stijl te voldoen! Bekijk de kleuren hieronder:

Legmethodes voor houten vloeren

Een houten vloer is op diverse manieren te leggen. Iedereen kent tegenwoordige de welbekende visgraat, maar er zijn nog zo veel meer opties!

Enthousiast geworden?

Bekijk ons assortiment, en stel een offerte samen!

Houten vloer laten leggen

Natuurlijk is het mogelijk om je nieuwe houten vloer direct te laten leggen. De levering van de vloer, het leggen en het afwerken zal dan op dezelfde dag plaatsvinden. Zo liggen de vloerdelen je ook nooit in de weg.

Wil je meer weten over het leggen van vloeren? Of wil je vrijblijvend een offerte laten maken? Neem dan contact op of kom eens langs in onze showroom in Hattem (nabij Zwolle).

Heeft u nog vragen? Bel ons op: