Home » Houten vloeren

Houten vloeren

Massief houten vloeren, duoplank vloeren en parketvloeren

Bent u op zoek naar een houten vloer? Parketwerk biedt een groot assortiment houten vloeren aan direct uit de eigen schaverij. Wij maken onderscheid in verschillende soorten vloeren. Wil je graag een houten vloer dan hebben we keuze tussen massief houten vloeren, de zogenaamde duoplank vloeren (multiplank) en parketvloeren.

Massief houten vloeren zijn gemaakt van planken die direct uit de stam gezaagd zijn.

De Duoplank is een vloerplank die bestaat uit een massieve toplaag verlijmd op multiplex. Hierdoor ontstaat een plank die minder last heeft van werking door vocht verschillen in de lucht. Dat maakt de vloer geschikt voor vloerverwarming.

De parketvloeren bestaan uit kortere en smallere planken en wordt in de regel verlijmd en verspijkerd aan de ondervloer.
Alle vloertypes kunnen in veel verschillende houtsoorten worden geleverd. Parketvloeren zijn ook uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Massief houten vloeren

Een vloer van massief hout is de perfecte manier om warmte en charme toe te voegen aan uw huis. Massief hout kan een mooie authentieke uitstraling hebben, maar kan ook heel goed een strakke look verzorgen. Door onze jarenlange ervaring in de schaverij worden alleen het beste hout geselecteerd en door deze kennis weten we precies op wat voor manier het hout behandeld moet worden om de beste kwaliteit te garanderen.

Ook oud, vintage hout gebruiken we om bijzondere duoplank en massief houten vloeren te maken. Dit is het zogeheten “reclaimed timber” of "reclaimed eiken" van oude schuren en huizen, voornamelijk uit Oostenrijk. Het hout wordt vervolgens door de schaverij nagedroogd in vacuüm en verder behandeld, zodat het weer decennia mee kan. Milieuvriendelijker kan het dus niet!

Massief houten vloeren zijn verkrijgbaar vanaf € 65,00 per vierkante meter! 

Parketvloeren | van klassiek tot modern

Met een parketvloer kun je meerdere stijlen creëren, van klassiek tot modern. De parketvloeren zijn op verschillende wijzen te leggen, zoals Hongaars punt, visgraat, Bourgogne of Tapis. Daarnaast leveren wij de parketvloeren in verschillende houtsoorten.

Een parketvloer werkt aanzienlijk minder dan een massief houten vloer. De vloer wordt verlijmd en gespijkerd waardoor deze altijd strak blijft liggen. Voor een rustige en strakke uitstraling in je woonkamer dan is een parketvloer zere geschikt.

Lastig om een keuze te maken? Kom dan langs in onze showroom voor meer inspiratie en meer informatie. Of lees meer over de verschillende legmethodes.

Duoplank | Houten toplaag verlijmd op multiplex

De Duoplank wordt ook wel Multiplank of Multigarantplank genoemd. De basis is hetzelfde. Hoe prachtig een massief houten vloer ook kan zijn, door de werking van het hout is het niet altijd de perfecte keuze. De werking van het hout wordt beïnvloed door de luchtvochtigheid en de kamertemperatuur. Hierdoor is de combinatie met vloerverwarming ook niet altijd optimaal.

Wilt u geen problemen met de werking van uw vloer? Dan is onze duoplank de perfecte oplossing! Deze bestaat uit een meerlagige structuur en vangt hierdoor grotendeels de werking van het hout op. Houten vloeren van, waarbij de duoplank is gebruikt, zijn veel minder gevoelig voor krimp en zwelling, waardoor het ideaal is voor een vloer met vloerverwarming.

De duoplanken die wij produceren bestaan uit een berken-multiplex onderlaag van 12 mm en een toplaag van 4-6 mm. Het berken-multiplex vangt de werking van de toplaag op, waardoor de kans dat deze gaat werken of scheuren wordt geminimaliseerd.

Wij hebben een grote diversiteit aan houtsoorten beschikbaar, zodat we aan al uw wensen kunnen voldoen zowel massief en duoplank! Wij leveren o.a.:

  • Eiken
  • Loofhoutsoorten
  • Naaldhoutsoorten
  • Hardhoutsoorten

Al vanaf € 45, – per vierkante meter! 

Ons doel is het leveren van duurzame vloeren die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Daarom wordt al ons hout persoonlijk en zorgvuldig door ons uitgekozen. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit en uitstraling van de geleverde vloer garanderen.

Oud eiken houten vloeren

Ben je op zoek naar een echt oude eiken vloer? Wij leveren ook het zogenaamde reclaimed eiken. Reclaimed oud eiken vloeren zijn prachtige doorleefde eiken vloeren. De planken zijn geschaafd van balken uit oude schuren en hebben een karakteristiek karakter. De eiken planken zijn in twee soorten te verkrijgen, het inside en het outside eiken. Meer weten over de oud eiken vloeren?

Wat klanten zeggen

Parketwerk heeft Een prachtige houten vloer gelegd in onze woning. Vooraf was ik vooral bang dat de vloer/kleur niet zo zou worden zoals ik in mijn hoofd had. Heel wat uren besteed aan het uitzoeken van de juiste kleur lak. Constant veel contact gehad, Joep heeft ontzettend veel kennis dus eindstand; de vloer én kleur is nog mooier dan ik had gehoopt.

Als je opzoek bent naar echt vakwerk dan raad ik Parketwerk echt iedereen aan!!!!

Lisa Jansen (Google review)

Wij zijn ontzettend blij met de vloer gelegd door Parketwerk. Joep denkt graag met je mee en samen kom je tot een topvloer! Complimenten voor de medewerkers van Parketwerk.

Robert Jan & Dinette Bravenboer (Google review)

Sinds 8 maanden zijn we in het bezit van een mat gelakte eiken visgraat parketvloer van Parketwerk Hattem. We zijn er nog steeds ontzettend blij mee. Hij is om te beginnen schitterend gelegd. Verder voelt hij toch warm aan terwijl we geen vloerverwarming hebben. Er is al veel geknoeid op deze vloer maar alle vlekken zijn met wat keukenrol als sneeuw voor de zon verdwenen. Om kort te gaan: Bijzonder mooi en vrijwel geen onderhoud nodig.

Renée Schmeits (Google review)

Houten vloer laten leggen

Natuurlijk is het mogelijk om je nieuwe houten vloer direct te laten leggen. De levering van de vloer, het leggen en het afwerken zal dan op dezelfde dag plaatsvinden. Zo liggen de vloerdelen je ook nooit in de weg.

Wil je meer weten over het leggen van vloeren? Of wil je vrijblijvend een offerte laten maken? Neem dan contact op of kom eens langs in onze showroom in Hattem (nabij Zwolle).

Kleuropties houten vloeren

Pallmann kleuren houten vloer kleur White

White

Pallmann kleuren houten vloer kleur Easy White

Easy white

Pallmann kleuren houten vloer kleur Sober White

Sober white

Pallmann kleuren houten vloer kleur Brushed White

Brushed white

Pallmann kleuren houten vloer kleur Natural White

Natural white

Pallmann kleuren houten vloer kleur Wheathered Grey

Wheatered grey

Pallmann kleuren houten vloer kleur Victoria Bronze

Victorian bronze

Pallmann kleuren houten vloer kleur Nostalgic Brown

Nostalgic brown

Pallmann kleuren houten vloer kleur Between Brown

Between brown

Pallmann kleuren houten vloer kleur Endless Brown

Endless brown

Pallmann kleuren houten vloer kleur Smoked Oak

Smoked oak

Pallmann kleuren houten vloer kleur Stylish Chestnut

Stylish chestnut

Pallmann kleuren houten vloer kleur Pretty Pink

Pretty pink

Pallmann kleuren houten vloer kleur Happy Yellow

Happy yellow

Pallmann kleuren houten vloer kleur Secret Green

Secret green

Pallmann kleuren houten vloer kleur Mystic Blue

Mystic blue

Pallmann kleuren houten vloer kleur Denim Blue

Denim blue

Pallmann kleuren houten vloer kleur Classic Red

Classic red

Pallmann kleuren houten vloer kleur Bleached Grey

Bleached grey

Pallmann kleuren houten vloer kleur Covered Grey

Covered grey

Pallmann kleuren houten vloer kleur Soft Grey

Soft grey

Pallmann kleuren houten vloer kleur Concrete Grey

Concrete grey

Pallmann kleuren houten vloer kleur Shaded Grey

Shaded grey

Pallmann kleuren houten vloer kleur Solid Grey

Solid grey

Pallmann kleuren houten vloer kleur Authentic Brown

Authentic brown

Pallmann kleuren houten vloer kleur Elegant Walnut

Elegant walnut

Pallmann kleuren houten vloer kleur Exotic Brown

Exotic brown

Pallmann kleuren houten vloer kleur Rich Brown

Rich brown

Pallmann kleuren houten vloer kleur Balanced Oak

Balanced oak

Pallmann kleuren houten vloer kleur Havana Brown

Havana brown

Pallmann kleuren houten vloer kleur Almost Black

Almost black

Pallmann kleuren houten vloer kleur Luxurious Black

Luxurious black

Showroom Parketwerk Hattem

Houtsoorten bij parketwerk

Meer dan alleen eiken

U wilt eens wat anders dan eiken? Wij kunnen onze houten vloeren in diverse houtsoorten leveren.

Alle houtsoorten

Parket schuren

Nieuwe uitstraling met dezelfde vloer

Niet direct een nieuwe vloer nodig? Laat de vloer schuren en behandelen. En geef je vloer een geheel nieuwe uitstraling.

Vloer laten schuren

Renovatie houten vloer

Vloerrenovatie houten vloer

Reparatie van beschadigde (parket)vloeren

Heeft u brand of lekkage gehad? Ook een beschadigde vloer is zo weer de oude.

Meer informatie

Eigen productie uit de schaverij

Door heel Nederland geleverd en gelegd

Alleen gebruik topkwaliteit hout

Echt maatwerk