Houten vloeren en vloerverwarming

 

Vloerverwarming onder een houten vloer, dat kan!

Heerlijke warme voetjes als u beneden komt? Dat wil toch iedereen? En helemaal in combinatie met een houten vloer, want dat kan! Een houten vloer en vloerverwarming gaan prima samen. Er zijn diverse varianten mogelijk in combinatie met vloerverwarming. Wij werken samen met “parket & vloerverarming”, zo kunnen we de beste service leveren.

Vroeger ontstond er wel eens schade aan de houten vloeren, maar door de ontwikkeling van legtechniek en nieuwe inzichten over parket (houten vloeren), vloerverwarming en verlijmingen is vloerverwarming perfect mogelijk onder een houten vloer! Lees hieronder meer over de voor- en nadelen van vloerverwarming onder een houten vloer. 

Neem vrijblijvend contact op via: info@parketwerk.nl of bel: (038) 20 22 457

Inslijpen in een beton(dek)vloer

Met een speciale stofarme vloerfreesmachine worden de sleuven in een slakkenhuispatroon geslepen in de bestaande afwerklaag. Dit zorgt voor de best mogelijke verdeling van de warmte in de vloer. Omdat we gebruik maken van de bestaande vloer, heeft u geen verdere sloopkosten en/of kosten voor de nieuwe dekvloer. Ook hoeft u geen rekening te houden met droogtijden en extra vocht in uw woning. 

Houten ondervloer? Kies voor droogbouw systemen

Naast het infrezen van vloerverwarming in harde ondergronden, verzorgen we ook “droogbouw systemen”. Met deze methode hoeft er geen beton gestort te worden. Dit betekent dat er ook vloerverwarming geplaatst kan worden op een houten ondervloer, door het plaatsen van een nieuwe fermacell ondervloer. Dit verzorgen wij ook. In de fermacel vloer worden dan de leidingen ingefreesd.

Overleg

Graag bespreken wij met u de mogelijkheden over het best toe te passen vloerverwarming systeem. Ook als u vragen heeft over de gewenste eindafwerking (tegels/ parket/ gietvloer/). U krijgt altijd een maatwerkadvies.

Stofvrij

Onze teams besteden extra aandacht aan netheid. Het gehele installatieproces is vrijwel stofvrij.

Experts

Wij zijn specialisten in de montage van vloerverwarming. In de vloer worden stofarm de sleuven geslepen, deze zijn exact op maat voor de vloerverwarmingsbuizen.

Kwaliteit

Wij zorgen ervoor dat de kwalitatief hoogwaardige verdeler wordt aangesloten op de cv-installatie, zodat het vloerverwarming systeem in bedrijf / onder water- of luchtdruk wordt opgeleverd.

Uitleg en garantie

Als alles is aangesloten en getest leggen we u graag rustig uit hoe alles werkt. Indien u akkoord en tevreden bent met de werkzaamheden krijgt u van ons uw garantiecertificaat en kunt u gaan genieten van een energiezuinige en comfortabele vloer!

Duoplank eiken houten visgraat vloer

Legmethodes, vloerverwarming en een houten vloer

Verschillende legmethodes zijn mogelijk in combinatie met vloerverwarming. Waarom niet allemaal? Omdat het te maken heeft met de weerstand van de vloer. Een eiken vissengraat vloer gaat bijvoorbeeld goed in combinatie met vloerverwarming. Deze vloer is momenteel in veel interieurbladen te vinden. Voornamelijk de brede vissengraat is een trend! Ook de traditionele legmethode, Hongaarse punt en een Versailles vloer leggen we op vloerverwarming. 

Voordelen van vloerverwarming onder houten vloer​

Warmte vasthouden

Hout wordt langzamer warm, maar het houdt de warmte ook langer vast. De vloer blijft langer een constante temperatuur hebben. Je moet de vloerverwarming op een iets andere manier gebruiken dan bij bijvoorbeeld plavuizen. 

Heerlijk warme voeten met vloerverwarming

Heerlijk naar beneden met de blote voeten op de houten vloer, hoe lekker is dat? Dan hoef je niet perse je pantoffels aan in huis. 

Vloerverwarming zorgt voor constante temperatuur

Door te kiezen voor vloerverwarming krijg je in huis een constantere temperatuur. Doordat de warmte uit de grond komt (en warmte stijgt omhoog), ontstaat er een egale verdeling van de warmte.

20% minder energieverbruik door vloerverwarming

Vloerverwarming verbruikt +/- 20% minder energie dan radiatoren. Dat komt omdat de cv-ketel geen hoge temperaturen moet leveren. 

Natuurlijk en onzichtbaar

De radiatoren kunnen een doorn in het oog zijn. Door te kiezen voor vloerverwarming kan je deze radiatoren achterwege laten. 

Vloerverwarming onder houten vloer

''Werken met hout geeft enorm veel plezier, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze klanten.''

Het opstookprotocol met vloerverwarming

Het zogenaamde opstookprotocol is bedoeld om schade aan de nieuwe vloer te voorkomen. Dit geldt zowel voor de ondervloer(en) als de houten top vloer.

Belangrijk is dat je eenmalig de temperatuur tot een hoog niveau opstookt en langzaam weer afbouwt. Zo wordt de werkvloer stapsgewijs opgestookt tot 40 graden. Dit is een vereiste om scheuren te voorkomen, dus ook de werking van de nieuwe vloer. 

Ben jij bekend met de Fidbox?

Ben je nieuwsgierig naar de luchtvochtigheid in je woning? Wil je het graag in de gaten houden om zo goed voor jouw houten vloer te zorgen? Ontdek de Fidbox. Deze tool meet de temperatuur en luchtvochtigheid van jouw parketvloer of houten vloer en bij synchronisaties waarschuwt deze waar nodig.

De Fidbox is onzichtbaar voor het oog, want het wordt onderin  de parketvloer of houten vloer gemonteerd. De Fidbox geeft een helder beeld van het binnenklimaat en een goed binnenklimaat is niet alleen prettig voor de vloer, maar ook voor jou. Wanneer het binnenklimaat niet voldoet zal de Fidbox waarschuwen en u instrueren wat te doen.

Handig he? Vraag gerust bij ons naar meer informatie en de mogelijkheden. We helpen graag!

Heeft u nog vragen over de vloerverwarming in combinatie met een houten vloer? Kom even langs in de showroom of neem contact op. 

Heeft u nog vragen? Bel ons op: