Houten vloer laten schuren

Beschik je over een houten vloer? Zorg er dan voor dat je hem goed onderhoudt. De vloer is immers een van de belangrijkste en meest gebruikte delen van je woning. Hij legt namelijk de basis van jouw interieur. Laat je vloer schuren door de specialisten van Parketwerk en kies voor een gegarandeerd strak resultaat.

De voordelen van Parketwerk

Laat je houten vloer schuren door de specialisten van Parketwerk

1. Een strak en stijlvol resultaat

Vertrouw het onderhoud van je houten vloer toe aan een specialist en kies voor de garantie van een strak en stijlvol resultaat.

2. Stofvrij resultaat

Dankzij onze professionele en betrouwbare schuurapparatuur is je woning na het schuren zo goed als stofvrij. Hierdoor geniet je meteen van de meerwaarde van een geschuurde houten vloer.

3. Een snelle service

We ronden onze werkzaamheden bijna altijd binnen één dagdeel af. Hiermee zorgen we ervoor dat jij zo minimaal mogelijk wordt belemmerd in je dagelijkse activiteiten in huis. De precieze tijd die we bezig zijn is afhankelijk van het aantal te behandelen m2.

4. Je vloer gaat langer mee

Ten slotte helpt het laten schuren van je houten vloer om de levensduur ervan te verlengen. Tijdens het schuren worden zowel kleine als grove oneffenheden op professionele wijze weggewerkt.

Voordelen laten schuren houten vloer

* Afhankelijk van het aantal m2

Je houten vloer nieuwer dan ooit

Zit je vloer onder de vlekken, deuken en/of krassen, of andere beschadigingen? Geen probleem. Het team van Parketwerk maakt jouw vloer weer als nieuw. 

Onze parketteurs schuren vakkundig de toplaag van je houten vloer en werken deze af met de desgewenste olie of lak. Hierdoor gaat je vloer nog jaren mee. 

Direct een stofvrije vloer

Onze ervaren parketteurs maken gebruik van professionele schuurmachines met speciale stofafzuiging. Hierdoor wordt het vrijkomen van schuurstof beperkt en laten we je huis stofvrij achter. We behandelen de vloer met veel aandacht voor het mooiste resultaat. We schuren de vloer een aantal keer, waarna we de houten vloer polijsten voor een strakke afwerking om hem vervolgens met de gewenste olie of lak af te werken. 

schuren van de houten vloer
schuren van de houten vloer

Kosten van het laten schuren van een houten vloer

Bereken jouw tarief

Bij Parketwerk ontvang je vooraf een prijsopgave op maat. Hierdoor kom je niet voor vervelende verassingen te staan. Daarbij is de prijsopgave geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast en kunt er rustig over nadenken. We baseren onze prijs op verschillende factoren:

  1. De te schuren oppervlakte
  2. De samenstelling van de vloer
  3. De afwerking van de vloer
  4. De locatie van de vloer
  5. Met of zonder plinten

Ervaren specialist in het schuren van houten vloeren

Parketwerk heeft veel ervaring met het schuren van houten vloeren. Bekijk de onderstaande foto’s om een impressie te krijgen van ons werk.

Hoe ziet het schuurproces eruit?

Onze specialisten werken volgens een vast stappenplan:

  1. We geven je houten vloer een eerste schuurbeurt om grove oneffenheden weg te werken.
  2. Met een middelgrote en fijne behandeling werken we subtiele oneffenheden weg.
  3. Vervolgens behandelen we de kanten van je vloer met een kantenschuurmachine die helemaal stofvrij werkt.
  4. We polijsten de vloer voor een strak resultaat.
  5. Ten slotte brengen we de gewenste olie- of laklaag aan.

Houd er rekening mee dat het schuren van je houten vloer wat tijd in beslag neemt, afhankelijk van de oppervlakte. Een houten vloer van zo’n 30 tot 50 m2 schuren we in één dag. Vervolgens behandelen we de vloer met 3 laklagen, zodat u gegarandeerd langdurig geniet van een strakke vloer. Neem contact met ons op om de precieze behandeltijd van uw vloer te bespreken.

Ons werkgebied

Ben je benieuwd of je in jouw woonplaats gebruik kunt maken van onze diensten? We hebben specialisten door heel Nederland. Laat je vloer schuren in bijvoorbeeld Meppel, Hengelo, Lelystad, Amersfoort, Arnhem of Zwolle. Woont u binnen een straal van 30 kilometer vanaf Hattem? Dan betaalt u geen voorrijkosten.

Wat onze klanten zeggen...

Jelle
Lees verder
Na telefonisch contact een afspraak gemaakt om onze vloer te bekijken. Onze 37 jaar oude eikenvloer was toe aan grondige groot onderhoud. Verschillende opties besproken: schuren, lakken, oliën of toch een nieuwe vloer. Een afspraak gemaakt op de zaak van Joep en hier verschillende optie bekeken qua kleur, lak of olie. Met hulp en goeie voorbeelden een keuze gemaakt. De vloer is super netjes geworden. We zijn er erg blij mee!
J. Folkensma
Lees verder
De vloer was in de loop der jaren behoorlijk beschadigd geraakt. Krassen en putten e.d. Parketwerk heeft op professionele wijze de vloer geschuurd en in de olie gezet. Tevens hebben zij vakkundig nieuwe plinten gemonteerd en een vloermat geplaatst bij de Voordeur. Al met al een zeer prettige samenwerking. Vakkundig personeel. Ben blij met de nieuwe vloer en kan Parketwerk dan ook zeer aanbevelen.
Menno
Lees verder
Geweldige vakmensen. Echte parketteurs. Vriendelijk en voorkomend. Zeer betaalbaar. Onze eiken scheepsdekvloer is in 5 dagen weer als nieuw opgeleverd. Enkele planken vervangen en diverse plekken op onzichtbare wijze gerepareerd. Een geweldig advies opgevolgd om de vloer lichter af te werken. Wat een prachtige vloer is het geworden!
Mib
Lees verder
Vanwege waterschade was de houten vloer in mijn appartement zodanig beschadigd dat die volledig gerepareerd, geschuurd en gelakt moest worden. Na overleg met Joep, koos ik ervoor om dan na het schuren de huidige donkerbruin geoliede kleur achterwege te laten en de originele blanke kleur van het (Oregon Pine) hout te behouden. Joep en zijn zeer vakkundige (en fijne!) team hebben er een prachtige vloer van weten te maken, compleet met mooie profiellijsten, en met een volledig nieuwe uitstraling! Een klus, team én resultaat om TROTS op te zijn! Dank jullie wel!

Veelgestelde vragen

De prijs voor het laten schuren van een houten vloer hangt af van verschillende factoren, waaronder de te bewerken oppervlakte, de gekozen afwerking en de verdieping waarop de vloer zich bevindt. Bereken vrijblijvend jouw prijs.

Je verlengt de levensduur van je houten vloer als je deze laat schuren. Dit komt doordat alle oneffenheden zorgvuldig worden weggewerkt.

Doorgaans kan een houten vloer van 30 tot 50 m2 in één dag geschuurd worden. We schuren vloeren met een oppervlakte tussen de 50 tot 70 m2 in twee dagen. Na het schuren van uw vloer zorgen we voor een perfecte driedubbele laklaag. Houd er rekening mee dat de behandelding met olie of lak een extra werkdag in beslag neemt.

Of blijf gewoon op onze website, want ook hier hebben we alle voorbeelden online staan. Weet u niet precies wat u wilt en wilt u gewoon eens met ons overleggen om te zien wat we voor u kunnen betekenen? Dat kan ook; wij maken namelijk alle parketvloeren op maat, waarbij we al uw wensen terug laten komen.

Neem contact op met jouw schuurspecialist

Heb je een vraag over het laten schuren van je houten vloer? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan!

Kleuropties voor houten vloeren

PALLMANN KLEURCOLLECTIE VLOEROLIE

Laat u uw houten vloer schuren? Dan is dat ook het moment dat u de vloer kunt voorzien van een nieuwe kleur. Uw houten vloer ziet er dan niet alleen weer als nieuw uit, maar zorgt ook voor een compleet nieuwe look.

Wij maken gebruik van top kwaliteit vloerolie van Pallmann. Pallmann heeft heeft 32 verschillende kleuren olie. Kleuren kunnen natuurlijk iets afwijken van de werkelijke kleur op de vloer. In onze showroom hebben we samples staan. Dat maakt uw keuze een stuk eenvoudiger.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom in Hattem.

Welkom bij ons
in de showroom!

Direct geholpen worden? Bel ons.