Houten vloer kopen

Ben je van plan om een houten vloer te kopen of wil je je bestaande houten vloer vervangen? Bij ons vind je mooie, praktische en stijlvolle hout- en parketvloeren in veel varianten, kleuren en stijlen

Ons assortiment

Parketwerk biedt een afwisselende collectie houten vloeren aan. Het aanbod bestaat uit vloeren van verschillende houtsoorten in diverse legpatronen en met uiteenlopende afwerkingen. Je kunt onder meer houten vloeren kopen als lamelparket, met planken en van massief hout. Dankzij ons uitgebreide assortiment hebben wij voor elke woonstijl een passende houten vloer op maat.

Soorten houten vloeren

Welke houten vloer je ook kopen wilt, bij Parketwerk is er voor ieder wat wils. Met name eikenvloeren zijn goed vertegenwoordigd. Ze zijn dan ook verkrijgbaar in veel soorten, zoals oud eiken, Frans eiken en multiplank eiken. Liever een andere houten vloer kopen? Je kunt bij ons ook terecht voor vloeren van grenen- en notenhout.

Eiken vloer

Als je een houtvloer van hoge kwaliteit en met een robuust karakter zoekt, is een vloer van eiken de eerste keuze. Eikenhouten vloeren vallen op door hun lange levensduur. Wanneer je regelmatig onderhoud uitvoert, gaat de vloer minstens honderd jaar mee. Bovendien heeft eiken een warme uitstraling en past het bij veel woonstijlen. Een vloer van eiken tilt zowel een landelijk als een modern interieur naar een hoger niveau.

Houten vloer laten leggen
Noten duoplank houten vloer

Eiken lamelparket

Met een eiken lamelparket kies je voor een houten vloer waarmee je diverse patronen maakt. Met lamellen zijn onder meer visgraatstructuren mogelijk, maar je kunt ze ook in de breedte of lengte leggen. De twee laatste patronen zijn het eenvoudigst te creëren en geven een ruimtelijk geheel. Je kunt dit type houten vloer onder andere kopen in onbehandeld, invisible geolied en naturel geolied eiken.

Massief houten vloer

Wil je charme, uitstraling, duurzaamheid en topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs? Dan is een massief houten vloer een echte aanrader. Massieve houten vloeren zijn flexibel en gemakkelijk te onderhouden. Ze komen in allerlei ruimtes tot hun recht, variërend van de keuken tot de slaapkamer. Omdat het productieproces betrekkelijk simpel is, ligt de prijs per vierkante meter lager dan die van veel andere houten vloeren. In ons aanbod vind je massief houten vloeren van open en gesloten grenen, reclaimed eiken en Frans eiken.

Houten vloeren Zwolle
Houten vloer en vloerverwarming

Multiplank eiken

Een multiplank eiken vloer geeft je woning eenzelfde soort look als een massief houten eiken vloer. Multiplanken combineren een eiken toplaag echter met een onderlaag van multiplex. Die bovenlaag is zo dik dat een regelmatige schuurbeurt geen enkel probleem is. Dat betekent dat je met een multiplank eiken vloer jaren vooruit kunt. Doordat de vloer deels uit multiplex bestaat, is een vloer van multiplank eiken ook nog eens voordelig in aanschaf. Wanneer je besluit dit type houten vloer te kopen, heb je de keuze uit de afwerkingen onbehandeld en whitewash geolied.

Oud eiken vloer

Oud eiken wordt ook wel reclaimed eiken genoemd. Hiermee voorzie je je huiskamer van een eiken vloer die jaren aan geschiedenis in zich heeft. Het eikenhout is afkomstig uit historische Zwitserse en Oostenrijkse huizen. Doordat de gebruikte bomen al eeuwen geleden gekapt zijn, staan oud eiken vloeren voor ultieme duurzaamheid. Het patina, het ruige karakter en de vintage uitstraling van dit doorleefde houtproduct geven je woning bovendien een authentieke en exclusieve ambiance. Als je echt iets bijzonders zoekt, is een vloer van oud eiken dus zeker het overwegen waard.

Massief houten vloer

Plankenvloer

Ook met een plankenvloer kies je voor een vloer waar je jaren plezier van hebt. Planken brengen een natuurlijke en warme sfeer in huis. Daar komt bij dat geen enkele plank precies hetzelfde is. Met een plankenvloer krijg je dus een afwisselend geheel. Omdat we bij Parketwerk alle planken zelf maken, kunnen wij vrijwel altijd voldoen aan specifieke wensen als het gaat om patronen en afmetingen. Het assortiment omvat onder andere massieve eiken planken en duoplanken van notenhout.

Parketvloer

Wanneer je een houten vloer kopen wilt in parketvorm kun je kiezen uit bourgogne-stroken en tapisdelen. Bourgogne-stroken hebben een breedte van 12 cm of meer, terwijl tapisdelen tussen 7 en 12 cm breed zijn. Parketvloeren kunnen op diverse manieren worden gelegd, bijvoorbeeld als mozaïek, in een hoog kantpatroon of in een Hongaarse punt. Een parketvloer valt op door een strakke look en heeft een levensduur van tientallen jaren. Parket is een goede warmtegeleider, wat dit type vloer ideaal maakt voor ruimtes met vloerverwarming.

Klassieke houten visgraat vloer
Moderne reuze houten visgraat vloer

Visgraat vloer

Een veelvoorkomend legpatroon is het visgraatmotief. Net als bij een Hongaarse punt ontstaat een trapsgewijze structuur. Het verschil is dat de vloerdelen haaks tegen elkaar aan worden gelegd in plaats van in hoeken van 60 graden. Afhankelijk van hoe breed en lang de vloerdelen zijn, zorgt een visgraatpatroon tevens voor een ruimtelijk effect. Wij verkopen onder andere visgraat vloeren van Frans eiken, massief eiken en eiken duoplanken. Je hebt keuze uit verschillende afwerkingen en uitvoeringen.

Neem contact op

Wil je een nieuwe houten vloer kopen? Dan valt er bij Parketwerk genoeg te kiezen. Neem contact op voor persoonlijk advies op maat of informatie. Heb je een goed beeld van wat je wilt? Dan kun je via de site ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Heeft u nog vragen? Bel ons op: