Eiken vloeren

 

Een veel voorkomende houten vloer:  een eiken houten vloer. Eiken hout wordt voor veel houten vloeren gebruikt, omdat het een erg sterke houtsoort is en gaat wel tientallen jaren mee. Ga jij ook voor een eiken vloer? 

Wanneer past een eiken vloer bij u?

Een eiken vloer voegt iets toe aan elke woning en elk bedrijfspand. Een echte eikenhouten vloer is daarnaast een investering die jarenlang meegaat, waardoor je ineens klaar bent voor de rest van de tijd die je in dat huis blijft wonen. Wist je dat een massief eiken vloer daarnaast zorgt voor een leuke waardevermeerdering? Op het moment dat je gaat verkopen, krijg je direct een deel van de investering terug dus.

Een eiken vloer kies je echter vooral voor jezelf. Wil je natuurlijke materialen in je woning of bedrijfspand, waarbij de vloer ook een verhaal ‘vertelt’ en die direct volledig naar wens gelegd kan worden door een professional. Wij staan klaar om te luisteren naar jouw wensen en komen graag bij je langs om een massief eiken vloer aan te bevelen die ook daadwerkelijk aan de eisen voldoet. Wil je meer weten, neem dan vooral eens contact met ons op of neem zelf een kijkje op onze website zodat je alvast wat ideeën op kunt doen.

Houten vloer laten leggen

Eiken vloeren

Deze houtsoort komt voor in Europa en Klein-Azië. 

Massief houten vloer

Inside Oud eiken vloeren

Ook wel inside en outside reclaimed eikenhout. Dit eikenhout is letterlijk eeuwenoud en heeft daardoor een heel bijzondere uitstraling en een uitzonderlijke hardheid.

Oud eiken hout

Outside Oud eiken vloeren

Dit hout is grotendeels afkomstig van oude gebouwen. Deze worden afgebroken en het hout krijgt nieuw leven.

Waarom kiest u een eiken houten vloer op maat?

Eiken vloeren zorgen voor een warmere uitstraling en passen letterlijk in elke interieur. Ongeacht of u een strakke, moderne woning hebt of juist een landelijk interieur verkiest; de eikenhouten vloeren maken elke ruimte helemaal af. Kiezen voor eikenhouten vloeren is investeren in je woning of bedrijfspand en tegelijkertijd is het een vloer die jarenlang meegaat. Op dat moment is het belangrijk dat je de eiken vloer kunt kiezen die je echt wilt en die ook bij je woning of bedrijfspand past.

Dat is de reden waarom wij uitsluitend werken met maatoplossingen. Wij maken alle oud eikenhouten planken en inside eiken vloeren volledig zelf in onze schaverij, zodat we altijd de juiste diktes en afmetingen kunnen garanderen. Aangezien we ook zelf de boomstammen uitzoeken waaruit we de planken maken, weten we daarnaast zeker dat we de beste eiken vloeren aan kunnen bieden, die direct gelegd kunnen worden door onze specialisten. Wij zorgen ervoor dat de eikenhouten vloeren goed gelegd worden, zodat deze jarenlang meegaan.

Massief eiken vloeren en hun levensduur

De levensduur van een massief eiken vloer is een reden waarom veel mensen voor deze optie kiezen. Het is een investering, maar wel een investering die meer dan 100 jaar mee kan gaan bij het juiste onderhoud aan de vloer van eikenhout. Goed onderhoud garandeert de lange levensduur van het sterke materiaal. U hoeft u geen zorgen te maken over het onderhoud trouwens; wij zorgen ervoor dat u direct alle benodigde informatie hebt, zodat u zelf de eikenhouten vloer kunt onderhouden op de beste manier. Uiteraard kun u altijd contact met ons opnemen op het moment dat je vragen hebt of er problemen zijn met het onderhoud. We maken het graag nog makkelijker voor u en denken altijd met u mee.

 

Eiken houten vloeren laten leggen of zelf aan de slag?

Kiest u voor een eikenhouten vloer van ons, dan kiest u zelf of je de vloer door ons laat leggen of dat je liever zelf aan de slag gaat. Onze specialisten kunnen de eikenhouten vloer binnen korte tijd op de beste manier leggen, zodat u de vloer direct kunt gebruiken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alles afgewerkt is wanneer wij vertrekken, u hoeft dus zelf helemaal niets te doen. Voordat we vertrekken, zorgen we er altijd voor dat u alle informatie hebt over het onderhoud op de korte en lange termijn.

Wilt u besparen op de kosten, dan kunt u er ook voor kiezen om de vloer zelf te leggen. Wij komen dan eerst even kijken om te zien of de omstandigheden allemaal op orde zijn (zoals de vochtigheid en de ondergrond). Daarna leveren we de vloerdelen en ondervloer (indien noodzakelijk), inclusief een handleiding zodat u de eiken vloer zelf kunt leggen. Bent u handig en heeft u de juiste gereedschappen, plus genoeg tijd, dan is dit een prima optie.

Waarom kiest u voor onze eiken houten vloeren?

Bij het kiezen voor eikenhouten zijn een aantal dingen belangrijk. Zoals de kwaliteit van het houtwerk. Aangezien wij de boomstammen zelf kiezen voor het maken van de vloerdelen, kun je erop rekenen dat dit optimaal in orde is bij ons. Tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat je altijd in goede handen bent bij ons: wij luisteren naar je wensen, zijn flexibel en deskundig en met onze mate van inventiviteit kun je altijd rekenen op oplossingen, ook wanneer de uitdagingen erg groot zijn.

Daarnaast maakt het voor ons niet uit waar je woont. Onze eikenhouten vloeren, parketten en traprenovaties doen we namelijk door heel Nederland. De planken uit onze schaverij liggen inmiddels al van in Zeeland tot in Groningen, net als van Limburg tot Friesland.

Informeert u vandaag nog naar onze eiken houten vloeren?

Bent u op zoek naar een eiken vloer en wilt u zeker weten dat u de beste prijs-kwaliteitverhouding kiest, plus optimaal gemak omdat de specialist je gewoon persoonlijk verder helpt bij elke stap in het proces? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt vandaag al een offerte aanvragen via de website, al kunt u natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen zodat we direct samen naar de situatie kunnen kijken om te bepalen welke eikenhouten vloer het beste bij u past. Bij ons kunt u altijd rekenen op een vrijblijvende offerte op maat, ongeacht of u de vloer van eikenhout zelf wilt leggen of dit aan ons overlaat.

Heeft u nog vragen? Bel ons op:

Kleuropties voor houten vloeren

Onze houten vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, om perfect aan uw stijl te voldoen! Bekijk de kleuren hieronder: