Eiken houten vloeren

 

Een veel voorkomende houten vloer:  een eiken houten vloer. Eiken hout wordt voor veel houten vloeren gebruikt, omdat het een erg sterke houtsoort is en gaat wel tientallen jaren mee. Ga jij ook voor een eiken houten vloer? 

Wanneer past een eiken vloer bij jou?

Een eiken houten vloer voegt iets toe aan elke woning en elk bedrijfspand. Een echte eikenhouten vloer is daarnaast een investering die jarenlang meegaat, waardoor je ineens klaar bent voor de rest van de tijd die je in dat huis blijft wonen. Wist je dat een massief eiken vloer daarnaast zorgt voor een leuke waardevermeerdering? Op het moment dat je gaat verkopen, krijg je direct een deel van de investering terug dus.

Een eiken vloer kies je echter vooral voor jezelf. Wil je natuurlijke materialen in je woning of bedrijfspand, waarbij de vloer ook een verhaal ‘vertelt’? En die direct volledig naar wens gelegd kan worden door een professional? Wij staan klaar om te luisteren naar jouw wensen en komen graag bij je langs om meer te vertellen over onze eiken houten vloeren, die aan jouw eisen voldoen. Wil je meer weten, neem dan vooral eens contact met ons op.  Neem ook vooral zelf een kijkje op onze website, zodat je alvast wat ideeën op kunt doen.

Houten vloer laten leggen

Eiken vloeren

Deze houtsoort komt voor in Europa en Klein-Azië. 

Massief houten vloer

Inside Oud eiken vloeren

Ook wel inside en outside reclaimed eikenhout. Dit eikenhout is letterlijk eeuwenoud en heeft daardoor een heel bijzondere uitstraling en een uitzonderlijke hardheid.

Oud eiken hout

Outside Oud eiken vloeren

Dit hout is grotendeels afkomstig van oude gebouwen. Deze worden afgebroken en het hout krijgt nieuw leven.

Waarom kies je voor een eiken vloer op maat?

Eiken houten vloeren zorgen voor een warmere uitstraling en passen letterlijk in elke interieur. Ongeacht of je een strakke, moderne woning hebt of juist een landelijk interieur verkiest; de eikenhouten vloeren maken elke ruimte helemaal af. Kiezen voor eikenhouten vloeren is investeren in je woning of bedrijfspand en tegelijkertijd is het een vloer die jarenlang meegaat. Op dat moment is het belangrijk dat je de eiken vloer kunt kiezen die je echt wilt en die ook bij je woning of bedrijfspand past.

Dat is de reden waarom wij uitsluitend werken met maatoplossingen. Wij maken alle oud eikenhouten planken en inside eiken vloeren volledig zelf in onze schaverij, zodat we altijd de juiste diktes en afmetingen kunnen garanderen. Aangezien we ook zelf de boomstammen uitzoeken waaruit we de planken maken, weten we daarnaast zeker dat we de beste eiken vloeren aan kunnen bieden, die direct gelegd kunnen worden door onze specialisten. Wij zorgen ervoor dat de eikenhouten vloeren goed gelegd worden, zodat deze jarenlang meegaan.

Massief eiken vloeren en hun levensduur

De levensduur van een massief eiken vloer is een reden waarom veel mensen voor deze optie kiezen. Het is een investering, maar wel een investering die meer dan 100 jaar mee kan gaan bij het juiste onderhoud aan de vloer van eikenhout. Goed onderhoud garandeert de lange levensduur van het sterke materiaal. Je hoeft  je geen zorgen te maken over het onderhoud trouwens; wij zorgen ervoor dat je direct alle benodigde informatie hebt, zodat jezelf de eikenhouten vloer kunt onderhouden op de beste manier. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen op het moment dat je vragen hebt of er problemen zijn met het onderhoud. We maken het graag nog makkelijker voor je en denken altijd met jou mee!

 

Eiken houten vloeren laten leggen of zelf aan de slag?

Onze specialisten kunnen de eikenhouten vloer binnen korte tijd op de beste manier leggen, zodat je de vloer direct kunt gebruiken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alles afgewerkt is wanneer wij vertrekken, je hoeft dus zelf helemaal niets te doen. Voordat we vertrekken, zorgen we er altijd voor dat u alle informatie hebt over het onderhoud op de korte en lange termijn.

Wil je besparen op de kosten, dan kun je er ook voor kiezen om de vloer zelf te leggen. Wij komen dan eerst even kijken om te zien of de omstandigheden allemaal op orde zijn (zoals de vochtigheid en de ondergrond). Daarna leveren we de vloerdelen en ondervloer (indien noodzakelijk), inclusief een handleiding zodat je de eiken vloer zelf kunt leggen. Ben je handig en heb je de juiste gereedschappen, plus genoeg tijd, dan is dit een prima optie.

Waarom kies je voor onze eiken houten vloeren?

Bij het kiezen voor eikenhouten zijn een aantal dingen belangrijk. Zoals de kwaliteit van het houtwerk. Aangezien wij de boomstammen zelf kiezen voor het maken van de vloerdelen, kun je erop rekenen dat dit optimaal in orde is bij ons. Tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat je altijd in goede handen bent bij ons: wij luisteren naar je wensen, zijn flexibel en deskundig en met onze mate van inventiviteit kun je altijd rekenen op oplossingen, ook wanneer de uitdagingen erg groot zijn.

Daarnaast maakt het voor ons niet uit waar je woont. Onze eikenhouten vloeren, parketten en traprenovaties doen we namelijk door heel Nederland. De planken uit onze schaverij liggen inmiddels al van in Zeeland tot in Groningen, net als van Limburg tot Friesland.

Informeer vandaag nog naar onze eiken houten vloeren!

Ben je op zoek naar een eiken vloer en wil je zeker weten dat je de beste prijs-kwaliteitverhouding kiest? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast kun je bij ons gemak verwachten, omdat onze specialist je persoonlijk verder helpt in dit proces. Je kunt vandaag al een offerte aanvragen via de website. Je kunt natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen, zodat we direct samen naar de situatie kunnen kijken om te bepalen welke eiken houten vloer het beste bij jou past. Bij ons kun je altijd rekenen op een vrijblijvende offerte op maat, ongeacht of je de vloer van eiken hout zelf wilt leggen of dit aan ons overlaat.

Heb je nog vragen? Bel ons op:

Kleuropties voor houten vloeren

Onze houten vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, om perfect aan jouw stijl te voldoen! Bekijk de kleuren hieronder: